Namizni računalniki
12.04.2013 14:42

Deli z drugimi:

Share

Obnovljeni računalniki iMac v Applovih trgovinah

Podjetje Apple je onkraj luže ponudilo v prodajo obnovljene namizne računalnike iMac s 27-palčnim zaslonom. Tu gre za računalniške sisteme, ki so že bili v uporabi, vendar so jih kupci vrnili. Apple tovrstnim računalnikom seveda nudi povsem enako garancijo kot novim izdelkom.
Novi iMaci se bodo lahko pohvalili z zadnjo generacijo Intelovih procesorjev Ivy Bridge.
Novi iMaci se bodo lahko pohvalili z zadnjo generacijo Intelovih procesorjev Ivy Bridge.

Ker si vsi ne morejo privoščiti novih in pregrešno dragih Applovih namiznih računalnikov iMac, je podjetje iz Cupertina zanje pripravilo obnovljene sisteme. Pooblaščeni trgovci onkraj luže so že prejeli obnovljene namizne računalnike iMac s 27-palčnim (68,5-palčnim) zaslonom, v Evropo pa naj bi novinci zašli najkasneje do konca aprila. Tu dejansko gre za računalniške sisteme, ki so že bili v uporabi, vendar so jih kupci v zakonsko določenem času vrnili, ker z njimi niso bili zadovoljni.

Pooblaščeni trgovci ameriškim kupcem trenutno ponujajo tri modele obnovljenih namiznih računalnikov iMac. Najcenejši model je opremljen z Intelovim procesorjem Core i5 frekvence 2,9 GHz, osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika, terabajtnim trdim diskom in zaslonom ločljivosti 2.560 x 1.440 slikovnih točk. Trgovci onkraj luže zanj zahtevajo preračunanih 1.170 evrov, kar pomeni, da so kupci deležni popusta v višini preračunanih 210 evrov.

Zmogljivejša modela obnovljenih namiznih računalnikov Apple iMac pa sta opremljena s procesorjem Intel Core i7 frekvence 3,2 GHz oziroma 3,4 GHz. Od prvega so se ameriški trgovci pripravljeni ločiti za preračunanih 1.300 evrov, od nekoliko zmogljivejšega pa od preračunanih 1.430 do 1.690 evrov (odvisno od želenih specifikacij). Podjetje Apple od tem zagotavlja, da so bili vsi obnovljeni namizni računalniki iMac deležni temeljitega pregleda, zato imajo povsem enako garancijo kot novi izdelki.

Vas zanima več iz te teme?
Apple računalniki

Prijavi napako v članku