Triki in nasveti
03.05.2014 11:56
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Seznam aplikacij, ki ubijajo avtonomijo mobilnih naprav

Zdaleč največ električne energije za delovanje porabita mobilni aplikaciji Google Search in Facebook.
Zdaleč največ električne energije za delovanje porabita mobilni aplikaciji Google Search in Facebook.

Avtonomija delovanja postaja vse večja težava proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov, saj zaradi številnih elektronskih pripomočkov le redkokdaj preseže en dan. Zanimivo pa je predvsem to, da na avtonomijo delovanja mobilne naprave v veliki meri vplivajo tudi nameščene aplikacije. To so s ciljno raziskavo dokazali tudi raziskovalci družbe Alcatel-Lucent, ki so pod drobnogled vzeli kar 39 najbolj priljubljenih mobilnih aplikacij, pri projektu pa so sodelovali uporabniki mobilnih naprav iz Severne Amerike, Bližnjega vzhoda in Azije.

Nadvse zanimiva raziskava družbe Alcatel-Lucent je pokazala, da zdaleč največ električne energije za delovanje porabita mobilni aplikaciji Google Search in Facebook. Med aplikacijami, ki pripomorejo k občutnemu krajšemu delovanju pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov, najdemo še WhatsApp, Facebook Messenger, YouTube, Twitter, Email (POP3), Hotmail, Gmail in Yahoo! Mail. Med aplikacijami, ki skorajda ne vplivajo na avtonomijo mobilnih naprav, pa najdemo Pinterest, Weather Channel in Office 365.

Če torej uporabljate aplikacijo, ki je na seznamu energijsko potratnih, vam priporočamo, da jo zamenjate z energijsko varčnejšo. S tem boste namreč občutno podaljšali avtonomijo delovanja vaše mobilne naprave.


Prijavi napako v članku