Življenjski slog
28.02.2024 15:06

Deli z drugimi:

Share

O nakupu robotskega sesalnika ne sme odločati zgolj cena

Bi se odločili za odličen avtomobil, če bi vedeli, da boste zanj težje našli serviserja in rezervne dele? Polagamo vam na srce, da enako razmišljate, ko se odločate za nakup novega robotskega sesalnika, kajti le tako vam bo odlično služil vrsto let.

V dobi pametnih naprav in avtomatizacije so roboti za sesanje postali nepogrešljiv pripomoček v mnogih gospodinjstvih. Med najbolj priljubljenimi znamkami je iRobot Roomba, ki se ponaša z inovativnimi modeli in učinkovitim čiščenjem. Vendar pa se z leti uporabe tudi pri najkakovostnejših robotih pojavijo okvare in potreba po vzdrževanju. Tukaj pride v ospredje pomen dobre servisne storitve in dostopnosti rezervnih delov.

V sedmih ali celo več letih, kolikor zlahka pričakujemo, da bo naš robotski sesalnik deloval brez večjih težav, se lahko zgodi marsikaj. Zagotovo boste morali zamenjati baterijo, kajti zdravila proti staranju litij ionskih baterij še niso našli, poleg tega pa ni nemogoče, da odpove del elektronike ali pride do mehanske poškodbe. Kdor trdi nasprotno, laže, kajti na tem svetu ni naprave, ki bi bila popolnoma imuna na okvare.

Proizvajalci, ki se tega zavedajo in jim je hkrati mar za kupce, zato z veliko mero skrbnosti poskrbijo za odlično servisno storitev in dostopnost rezervnih delov, med katere sodijo tudi metlice, stranske krtače in filtri, ki jih je treba menjati v rednih intervalih. To je ena tistih stvari, za katere marsikdo pričakuje, da so urejene, a šele, ko pride do težave, ugotovi, da v resnici ni. Predvsem morate biti previdni, pri nakupu robotov v tujih spletnih trgovinah. Preden stisnete gumb za plačilo, vam svetujemo, da od prodajalca zahtevate jasen odgovor na vprašanje, kaj narediti v primeru takšnih ali drugačnih okvar. Bili so namreč primeri, ko je robot odpovedal poslušnost zaradi cenene termične varovalke (ali kakšne druge malenkosti), in izkazalo se je, da ga v Sloveniji nihče ni hotel popraviti. Za razliko od podjetja iRobot, njegovi glavni konkurenti v Sloveniji ne nudijo enovite in celovite servisne storitve, temveč mora za morebitne okvare poskrbeti prodajalec.

Ker se pri zagotavljanju čistoče doma zanašamo na priljubljenega domačega pomočnika, je toliko bolj pomembno, da je, ko gre karkoli narobe, takoj na voljo ustrezna servisna podpora. Za robote iRobot Roomba jo zagotavljajo strokovno usposobljeni servisni tehniki, ki poznajo vse modele omenjenega podjetja ter so jim na voljo ustrezna diagnostična orodja in originalni rezervni deli. Zgolj to namreč zagotavlja kakovostno popravilo, ki podaljša dobo, ko robot učinkovito in brez težav opravlja naloge, zaradi katerih ste ga kupili.

Omeniti velja še to, da je redno vzdrževanje ključno za učinkovito delovanje. Vendar ne samo za delovanje, kajti v primerih rednega vzdrževanja so poškodbe in okvare manj verjetne. Kaj vam je storiti? Če se niste odločili za postajo s samočistilno funkcijo, potem po vsaki uporabi robota Roomba izpraznite košek za smeti ter očistite filtre HEPA, tako da jih izpihate. Enkrat na teden obrišite telo robota, v primeru kombiniranega Roomba Combo operite krpo za brisanje tal, očistite stekla na tipalih, ki preprečujejo, da bi robot zgrmel po stopnišču, ter preglejta kolesa, metlico in krtače, da vanje niso navite vrvice ali lasje. Poleg tega je priporočljivo, da enkrat na mesec obrišete polnilne stike, preko katerih robot polni baterijo.

Z rednim vzdrževanjem in uporabo originalnih rezervnih delov lahko podaljšate življenjsko dobo svojega robota in uživate v brezskrbnem čiščenju dolga leta. Zato je pomembno, da se ob morebitnih težavah obrnete na pooblaščeni servis iRobot, kjer vam bodo strokovno in hitro odpravili težavo ter vam odgovorili na vsako morebitno vprašanje.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
iRobot sesalniki Roomba robotski sesalniki

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iRobot Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri iRobot Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iRobot Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več