Igre
24.04.2019 20:00

Deli z drugimi:

Share

Novo poglavje serije SteamWorld bo kvartopirski RPG

Mešanica fantazije in prikupnih "steampunkovskih" junakov obeta veliko zabave.
Mešanica fantazije in prikupnih "steampunkovskih" junakov obeta veliko zabave.

Če vas parnopankovska serija iger SteamWorld s svojo prikupno robotsko druščino še ni omrežila, zamujate nekaj zares odličnih naslovov. Gre za delo švedskih razvijalcev Image & Form, ki so leta 2010 debitirali z igro SteamWorld Tower Defense za Nintendo DS, nato pa njen uspeh nadaljevali s SteamWorld Dig in SteamWorld Heist na različnih platformah. Čeprav si njihove igre delijo pisan post-apokaliptični svet in včasih celo junake, so žanrsko precej raznolike. Najprej so avtorji pokukali v svet strategij, nato so navdušili z “metroidvaniasko” ploščadarico, malo zatem pa še z domiselno potezno streljačino.

Zdaj je na vrsti kvartopirsko igranje vlog, ki nosi naslov SteamWorld Quest in bo začasna Nintendova ekskluziva. V njej bodo igralci skozi ročno poslikan svet popeljali druščino neustrašnih junakov, pri bojevanju pa uporabljali preko 100 različnih kart z izkušenjskimi točkami, nadgradnjami in vsem, kar spada k pravi RPG izkušnji.

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech bo najprej na voljo za Nintendo Switch, in sicer že 25. aprila za 24,99 €. Kasneje lahko pričakujemo tudi različice za druge sisteme, vendar je o njihovih izidih še prehitro govoriti.

Vas zanima več iz te teme?
napovedi iger

Prijavi napako v članku