Računalništvo, telefonija
11.01.2011 12:29

Deli z drugimi:

Share

Novo omrežje 4G, ki temelji na tehnologijah LTE/EPC

Ericsson objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje
Ericsson objavil poslovne rezultate za tretje četrtletje

Vsakič, ko obiščemo in naložimo spletne strani, prenašamo datoteke in dostopamo do video vsebin, iger in drugih zahtevnih storitev, pričakujemo, da bo postopek hitrejši. Operater DNA je razširil obstoječe partnerstvo s podjetjem Ericsson , ki sedaj vključuje vse tehnologije, potrebne za vzpostavitev in predstavitev konkurenčnega omrežja 3G/HSPA in naprednega omrežja 4G LTE. Na ta način bo operater DNA izboljšal uporabniško izkušnjo, skrajšal zakasnitve pri prenosu podatkov, povečal pasovno širino ter zagotovil višjo kakovost storitev.

Tommy Olenius, podpredsednik oddelka za tehnologije v podjetju DNA, pravi: »Z nadaljevanjem našega strateškega partnerstva z Ericssonom bo DNA lahko še dodatno izboljšal uporabniško izkušnjo mobilnih širokopasovnih omrežij ter zagotovil še višjo kakovost storitev. Prilagodljiva nova tehnologija nam omogoča, da se odzovemo na izjemno rast v količini prenesenih podatkov, ki je posledica izrednega uspeha naših mobilnih širokopasovnih storitev. Posodobitev omrežja z Ericssonovo radijsko rešitvijo, ki podpira več standardov, zagotavlja nižjo porabo energije, s čimer bomo zmanjšali izpuste ogljikovega dioksida ter znižali stroške podjetja DNA pri zagotavljanju mobilnih storitev.«


Robert Puskaric, vodja regije severne Evrope in srednje Azije v podjetju Ericsson, pravi: »S to pogodbo bomo operaterju DNA še naprej zagotavljali podporo pri razvoju njihovega omrežja v skladu z njihovo strategijo mobilnih širokopasovnih storitev in brezhibnega prehoda na omrežja 4G. To vključuje učinkovito upravljanje podatkovnega prometa, s čimer se lahko izognemo ozkim grlom v mobilnem hrbteničnem omrežju. Prav tako bomo zagotovili orodja, ki jih operater potrebuje za nemoteno vpeljavo omrežja in vzpostavitev privlačnih in izstopajočih storitev.«

V času trajanja pogodbe, bo operater DNA v celotni državi zagotovil dostop do storitev 3G/HSPA Evolution (hitrosti prenosa podatkov: 21/42 Mb/s). Storitve četrte generacije bodo na voljo v večjih mestih, s čimer bo podjetje zagotovilo hiter prenos podatkov na področjih, kjer je obremenitev največja. V podjetju DNA pričakujejo, da bo omrežje 4G komercialno na voljo v letu 2011.

Triletna pogodba vključuje radijske tehnologije dostopa GSM/HSPA/LTE, omrežje Evolved Packet Core (EPC), vse rešitve za mobilno podatkovno hrbtenično omrežje ter rešitve za upravljanje omrežja. Storitve, ki jih bo Ericsson zagotovil podjetju DNA, vključujejo podporo, vpeljavo omrežja, sistemsko integracijo ter svetovanje in izobraževanje.


Prijavi napako v članku