Strojna oprema
23.01.2007 09:44

Deli z drugimi:

Share

Novo ohišje za medijske pretvornike

Allied Telesis je najavil novo serijo napajanih ohišij AT-MCR1 za montažo v stojalih, namenjenih samostojnim ali mostičenim medijskim pretvornikom. Prvi model ima izmenično napajanje od 90 do 260 voltov s samodejnim zaznavanjem, drugi pa enosmerno 48-voltno napajanje, ki velja za standard med telekomunikacijskimi operaterji in ponudniki.

Novo ohišje povečuje število možnosti uporabe Allied Telesisovih medijskih pretvornikov, ki uporabljajo zunanje napajalne module. Interno napajanje v AT-MCR1 izključuje potrebo po uporabi napajalnih vmesnikov, ki so priloženi medijskim pretvornikom. Vse samostojne Allied Telesisove pretvornike je mogoče uporabljati v obeh modelih ohišja AT-MCR1 in omogočajo zamenjavo brez izklopa napajanja. Zato sta vzdrževanje in nadgradnja hitrejša in enostavnejša.

Ohišja so na voljo z vso potrebno opremo za montažo v stojala. Na čelni plošči je lahko nameščen bodisi napajalnik bodisi medijski pretvornik. V en predal stojala je mogoče namestiti dve ohišji, eno na levi in drugo na desni strani. AT-MCR1 je mogoče montirati tudi na zid ali pod pult. Ohišje je primerno za majhne prostore, kjer se zaključujejo optične povezave, vendar je za stojala velikosti 19 palcev premalo prostora.

AT-MCR1 bo na voljo konec januarja 2007. Priporočena cena je 80 EUR za različico z izmeničnim tokom ter 100 EUR za ohišje z enosmernim napajanjem. Ohišja imajo dveletno garancijo, kupcem pa je na voljo brezplačna tehnična pomoč za enostavno namestitev.

“Naš pristop k enostavnosti s samo dvema modeloma ohišja pomeni, da uporabnikom ni treba kupovati več različnih ohišij za njihove medijske pretvornike,” je povedal Melvyn Wray, višji podpredsednik za prodajo v regiji EMEA. “Za naše partnerje je tak pristop prednost, saj potrebujejo samo dva izdelka – enosmerno in izmenično različico.”


Prijavi napako v članku