Strojna oprema
15.08.2008 09:00

Deli z drugimi:

Share

Novi Trust laserski miški

Pri Trustu so predstavili dve novi laserski miški, s katerima bodo poskrbeli tako za igralne navdušence kot za brezskrbno brskanje po spletu. Obema miškama je skupen dober reakcijski čas in ergonomična oblika, gumijasti vložki na pravih mestih pa omogočajo dober oprijem.

GM-4800

Miška je namenjena predvsem igralnim užitkom, saj s svojimi izboljšavami v natančnosti in hitrosti omogoča nemoteno igranje še tako zahtevnih novodobnih simulacij oziroma arkadnih pustolovščin. Začenši z izboljšavo, ki nudi optimalen premik, so se pri Trustu domislili obtežitve, ki jo lahko uporabnik nastavi po želji. Na spodnji strani pod pokrovom se namreč nahaja sedem uteži (izgledajo kot majhne, okrogle baterije), ki jih je mogoče poljubno vstaviti in odvzeti. Med igro je mogoče z eno tipko nastaviti občutljivost senzorja in izbirati med 400, 800, 1600, 2000 dpi. Funkcija je označena z LED indikatorjem in tudi sicer je celotni dizajn podkrepljen z večbarvno osvetlitvijo, kar pripomore modernemu videzu. Izjemno sposobna laserska tehnologija z dobrim pospeševanjem in procesiranjem (6,4 megapik/sekundo), zagotavlja natančno sledenje pri hitrih premikih po površini. Skupaj s sedmimi tipkami in kolescem z nagibom je z miško mogoče imeti popolno kontrolo nad igro.

MI-8700Rp

Kompaktna, brezžična miška z Bluetooth® (Class 2) tehnologijo, primerna za potovanja ali pogosto prenašanje. Napredna Bluetooth tehnologija omogoča zanesljivo uporabo brez prekinitev; v dometu do 10m. Razveseljuje tudi podatek, da pri uporabi prenosnika z vgrajenim Bluetooth vmesnikom, zunanji sprejemnik ni potreben, kar je priročna lastnost zlasti zaradi odvečnih računalniških dodatkov in kablovja. Vgrajeni laserski senzor z visoko natančnostjo dovoljuje uporabo miške na več različnih podlagah z manj porabljene energije kot npr. pri optičnih miškah. S pritiskom na gumb je mogoče izbirati občutljivost senzorja med 800 in 1600 dpi. Za konec še dve koristni lastnosti, ki jih velja omeniti; stranski gumbi olajšujejo brskanje po spletu in stikalo za preklop napajanja podaljšuje življenjsko dobo bateriji.


Prijavi napako v članku