Strojna oprema
04.02.2008 08:05
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Sonyjevi okviri za fotografije in fototiskalniki

Pri Sonyu odslej ponujajo še več odličnih načinov, s katerimi lahko uživate v svoji zbirki digitalnih fotografij in si svoje dragocene slike delite s prijatelji in družino. Nove Sonyjeve okvire za digitalne fotografije dopolnjujejo štirje novi kompaktni fototiskalniki – vsi bogati z naprednimi Sonyjevimi tehnologijami, ki z manj nevšečnostmi polepšajo izgled slik.

Okviri za digitalne fotografije, ‘S-Frame’

Čudovito oblikovani ‘S-Frame’ okviri za digitalne fotografije DPF-V900, DPF-V700 in DPF-D70, predstavljajo eleganten, nevpadljiv dodatek vsaki dnevni sobi in pisarni. Poleg modernega izgleda vam nudijo še število inteligentnih funkcij, s katerimi se boste med ogledovanjem svoje zbirke dragocenih fotografij še bolj zabavali.

Model DPF-V900 vključuje velik, 22,8 cm, visoko-ločljiv (WVGA) zaslon z več kot milijonom pik, ki slike prikaže z odličnim kontrastom, podrobnostmi in barvno reprodukcijo. Obe enoti, DPF-V700 in DPF-D70, imata zaslon velikosti 17,8 cm.

Vsak od okvirov polepša zbirko fotografij s trenutkom, ko vanj vstavite spominsko ploščico fotoaparata. Medtem ko se drugi okviri mučijo z velikimi slikovnimi datotekami, lahko Sonyjev zmogljiv slikovni pricesor BIONZ v enotah DPF V900/V700 v nekaj sekundah odpre sliko z vse do 100MB in vam omogoči hitro in enostavno predvajanje.

Naprava BIONZ omogoča tudi niz uporabnih funkcij za samodejno obdelavo slik (‘Auto Touch-up’). Dodatne funkcije so ‘Red-eye Reduction’, ‘Skin Smoothing’, ‘Focus Correction’ in ‘Exposure Correction’ za natančno nastavitev fotografij. Z njimi boste vedno dosegli odlične rezultate, pri tem pa ne boste potrebovali ne računalnika, ne programa za urejanje.

Inteligentni senzor za obračanje slike, ki se nahaja v vseh modelih, samodejno obrne sliko tako, da je vedno pravilno prikazana – ne glede na to ali je bila slika postavljena v format portreta ali pokrajine.

Slikovne datoteke lahko na enostaven način prenesete iz priključenega računalnika v notranji pomnilnik okvira, za kar ne potrebujete računalniškega programa. Lahko pa fotografije pošljete brezžično v enoti DPF-V900 in DPF-V700 iz telefona s fotoaparatom, s pomočjo dodatnega Bluetooth adapterja DPPA-BT1. Tu pa je še priročen paket DPF V700BT, ki vključuje DPF-V700 in DPPA-BT1.

Radodarni pomnilnik okvira s 512MB nudi prostor za vse do 1000 slik (DPF-D70: 500 slik). Velike slikovne datoteke se samodejno pretvorijo za HD kakovost prikazovalnika, s čimer se poveča zmogljivost albuma. Takoj, ko ga vklopite, bo vsak okvir za slike samodejno začel predvajati zaporedni prikaz slik (Slideshow), shranjenih v njegovem notranjem albumu, tudi če vanj niste vstavili spominske ploščice fotoaparata.

Enoti DPF-V900 in DPF-V700 vključujeta tudi HDMI izhod, ki omogoča povezavo z vsakim televizorjem, prilagojenim za HD, za zaporedni prikaz super velikih slik – idealno v primeru, da vaš fotoaparat nima HD izhoda. Fotografije pa izgledajo še lepše na televizorju BRAVIA ali zaslonu, ki podpira format ‘PhotoTV HD’.

Za največje udobje in priročnost v vaši dnevni sobi vam funkcija ‘BRAVIA Sync’ omogoča, da zaporedni prikaz slik (Slideshow) in druge osnovne funkcije okvira za fotografije upravljate z daljinskim upravljalnikom televizorja BRAVIA (velja samo za modele od pomladi 2008 naprej).

Prav tako kot je čudovita privlačna, čista oblika okvira, je čudovita tudi enostavnost upravljanja. Namesto, da zapravljate čas z meniji in stikali, je za dostop do načinov Index in Slideshow potrebno le pritisniti na tipko ‘View’.

Novi tiskalniki za digitalne fotografije

Z novimi štirimi kompaktnimi fototiskalniki lahko v nekaj minutah na najbolj enostaven način natisnete slike laboratorijske kakovosti. Pri tem ne potrebujete ne računalnika, ne posebnih spretnosti. Vsi štirje modeli, oblikovani v slogu, ki se ujema s sodobno notranjo opremo, vključujejo priročno ročico za enostavno nošenje.

Enote DPP-FP95, DPP-FP85, DPP-FP75 in DPP-FP65 uporabljajo Sonyjevo tehnologijo barvne sublimacije, s katero zagotavljajo tiskanje razkošnih, dolgotrajnih slik, brez zrnatosti, ki se pojavi pri brizgalnih tiskalnikih. Tiskanje je super hitro: Modela DPP-FP75 in DPP-FP65 omogočata tiskanje fotografij v velikosti razglednice, 10x15cm, v malo več kot eni minuti, medtem ko zmogljivi processor BIONZ in tehnologija TruFast v modelih DPP-FP95 in DPP-FP85 skrajša čas tiskanja na borih 45 sekund.

Upravljanje je povsem preprosto. Samo vstavite spominsko ploščico, oglejte si slike na velikem, preglednem LCD zaslonu in za izbiranje uporabite jasne simbole na zaslonu. Model DPP-FP95 predstavlja zelo velik LCD zaslon ‘Clear Photo’ z nastavljivim kotom, na katerem bodo še tako majhne podrobnosti lepo vidne.

S pritiskom na tipko omogočite modeloma DPP-FP75 in DPP-FP65, da samodejno zaznata in odpravita rdeče oči na portretih, posnetih z bliskavico, tako da bo šlo še manj čudovitih slik v koš. Modela DPP-FP95 in DPP-FP85 nudita še več zmogljivih, enostavnih funkcij za samodejno obdelavo slik (‘Auto Touch-up’) kot so ‘Skin Smoothing’, ‘Focus Correction’ in ‘Exposure Correction’, s katerimi boste svojim najljubšim posnetkom lahko dodali še dodaten sijaj.

Z izbiro možnosti za postavitev tiskanja je ustvarjanje ID fotografij in tiskanje večih slik na eno stran povsem enostavno. Modela DPP-FP95 in DPP-FP85 pa gresta še korak dlje in sicer z nizom zabavnih možnosti tiskanja, ki vam omogočajo, da slike, ki jih želite podariti, še dodatno poosebite. Dodate lahko dekorativen pečat in okvir, izbirate med ustvarjalnimi filtri ali razvrstite svoje fotografije v albume s pristnim izgledom ‘ročnega dela’.

Modela DPP-FP95 in DPP-FP85 sta prva Sonyjeva fototiskalnika, ki vključujeta HDMI izhod za neposredno povezavo s televizorji, prilagojenimi za HD. Slike na velikem zaslonu izgledajo še lepše s televizorji BRAVIA, ki podpirajo format ‘PhotoTV HD’. Funkcije tiskanja na modelih DPP-FP95 in DPP-FP85 lahko upravljate tudi na zelo udoben način, s pomočjo novega daljinskega upravljalnika televizorja BRAVIA ali televizorja, združljivega s standardom CEC. Mogoče je tudi brezžično tiskanje iz telefona s fotoaparatom prek dodatnega Bluetooth adapterja DPPA-BT1.

Razpoložljivost
Novi Sonyjev niz okvirov za digitalne fotografije in fototiskalnikov bo na voljo po vsej Evropi od začetka maja 2008.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več