Telefoni
23.05.2021 08:39
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Snapdragon za poceni, a zmogljive telefone 5G

Novi Qualcomm Snapdragon 480 bo namenjen poceni telefonom 5G.
Novi Qualcomm Snapdragon 480 bo namenjen poceni telefonom 5G.

Pred nedavnim smo poročali, da pri podjetju Qualcomm za mobilne naprave pripravljajo cenovno ugoden mobilni procesor družine Snapdragon. Ta naj bi bil v primerjavi s procesorji, ki so trenutno v prodaji, zmogljivejši in bolj varčen. Govorimo o procesorju Qualcomm Snapdragon 480, ki bo kmalu na voljo proizvajalcem pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov nižjega cenovnega razreda. Kot prva ga bodo za izdelavo mobilnih naprav uporabila podjetja, kot so OPPO, Xiaomi, Vivo, Motorola in celo HMD Nokia.

Zaradi napredne tehnologije proizvodnega procesa bo novi cenovno ugodni procesor Qualcomm Snapdragon 480 precej zmogljivejši in varčnejši z dragoceno električno energijo v primerjavi z obstoječimi rešitvami. Poleg tega bo za preračunavanje podatkov na voljo kar osem procesorskih sredic (Cortex-A76 in Cortex-A55). Dve procesorski sredici Cortex-A76 bosta podatke preračunavali s frekvenco 2,0 gigaherca, šest procesorskih jeder Cortex-A55 pa bo podatke preračunavalo pri najvišji frekvenci 1,8 gigaherca. Grafičnim vsebinam bo kos vgrajeno grafično jedro Adreno 619.

Novi procesor Qualcomm Snapdragon 480 podpira še slikovna tipala do ločljivosti 64 milijonov slikovnih točk. Najbolje pri vsem pa je to, da novost podpira hitra mobilna omrežja 5G. Za ta namen je na voljo mobilni procesor Snapdragon X51. Omenjeni procesor je trenutno trenutno najcenejši izdelek podjetja Qualcomm, ki podpira mobilna omrežja 5G.


Prijavi napako v članku