Telefoni
05.01.2015 06:45

Deli z drugimi:

Share

Novi Samsung Galaxy Note 4 LTE s procesorjem Exynos

Novi Samsung Galaxy Note 4 bo dobil novi procesor in podporo za hitro mobilno omrežje LTE-Advanced.
Novi Samsung Galaxy Note 4 bo dobil novi procesor in podporo za hitro mobilno omrežje LTE-Advanced.

Konec lanskega leta je na splet zašla novica, da naj bi podjetja Samsung kmalu ponudilo v prodajo zmogljivejšo različico izjemno priljubljenega pametnega mobilnega telefona Galaxy Note 4, ki bo nudila polno podporo za hitro mobilno omrežje LTE-Advanced oziroma LTE-A (bit.ly/Sam-Note-4-LTE). Podpora za novo omrežje bo omogoča teoretični prenos podatkov do 300 megabajtov na sekundo, v praksi pa uporabniki mobilnega telefona dosežejo hitrost prenosa okoli 160 megabajtov na sekundo. Podpora za hitro mobilno omrežje LTE-A bo zagotovo prišla v poštev tistim, ki pametni mobilni telefon uporabljajo bodisi za prenašanje večpredstavnostni vsebin bodisi v vlogi modema za prenosnik, vključno nam Slovencem, saj vodilna mobilna operaterja že zagotavljata podporo za tovrstno omrežje. Zmogljivejša različica izjemno priljubljenega pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy Note 4 bo sicer podpirala tudi teoretične hitrosti prenosa do 450 megabajtov na sekundo, vendar bodo prva tovrstna mobilna omrežja na voljo šele v drugi polovici leta.

Najnovejši podatki o pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy Note 4 LTE pa razkrivajo, da ga bo podjetje opremilo z lastnim procesorjem Exynos 5433, ki bo za preračunavanje podatkov uporabljal štiri zmogljive procesorske sredice Cortex-A57 frekvence 1,9 gigahercev in štiri energijsko varčne procesorske sredice Cortex-A53 frekvence 1,3 gigahercev, za grafiko pa bo poskrbljeno z vgrajeno sredico Mali-T760. Preostala strojna oprema novosti naj bi bila enaka zdajšnji, kar pomeni, da bo opremljena z zaslonom Super AMOLED s 5,7-palčno (14,5-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.440 x 2.560 točk oziroma gostoto prikaza vrtoglavih 515 točk na palec, tremi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti prostora, ki ga bo mogoče razširiti s pomnilniško kartico microSD (do 128 gigabajtov). Za zajem fotografij bo na voljo slikovno tipalo ločljivosti 16 milijonov točk z vgrajenim sistemom za stabilizacijo slike.

Samsung bo zmogljivejšo različico izjemno priljubljenega pametnega mobilnega telefona Galaxy Note 4 javnosti razkril januarja. V prosto prodajo pa naj bi novost zašla konec januarja oziroma v prvi polovici februarja.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku