Telefoni
29.03.2020 13:32

Deli z drugimi:

Share

Novi Samsung Galaxy M01 s posebno različico Androida

Novi Samsung Galaxy M01 naj bi za malo denarja ponujal veliko.
Novi Samsung Galaxy M01 naj bi za malo denarja ponujal veliko.

Podjetje Samsung za manj zahtevne uporabnike pripravlja posebno različico pametnega mobilnega telefona družine Galaxy, ki naj bi bila cenovno povsem dostopna. Tu govorimo o pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy M01, katerega obstoj je nedavno potrdilo celo združenje Wi-Fi Alliance. To je javnosti namreč razkrilo, da bo novost nudila monofrekvenčno povezljivost Wi-Fi pri frekvenci 2,4 gigahercev in bo temeljila na osnovi operacijskega sistema Android 10.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy M01 naj bi nudil podporo za dve pomnilniški kartici SIM, kar pomeni, da se bo zlahka postavil po robu poceni kitajskim izdelkom. Strojna oprema novosti pa naj bi obsegala še procesor Qualcomm Snapdragon frekvence 2 gigahercev (verjetno Snapdragon 439), tri gigabajte sistemskega pomnilnika in 32 gigabajtov vgrajenega prostora za shranjevanje podatkov. Tega bomo lahko na srečo razširili s pomočjo pomnilniških kartic microSD.

Eden izmed glavnih adutov pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy M01 bo poleg nizke cene seveda tudi prednameščen mobilni operacijski sistem. Ta bo namreč opremljen z najnovejšim mobilnim operacijskim sistemom Android 10, ki bo po vsej verjetnosti opremljen tudi z Samsungovim edinstvenim grafičnim vmesnikom One UI.


Prijavi napako v članku