RAM
30.04.2021 13:06

Deli z drugimi:

Share

Novi rekord za sistemske pomnilnike DDR5!

Sistemski pomnilniki DDR5 bodo kmalu zašli na prodajne police trgovin!
Sistemski pomnilniki DDR5 bodo kmalu zašli na prodajne police trgovin!

Zmogljivost in odzivnost sistemskega pomnilnika je za hitro in zanesljivo delovanje osebnega računalnika ključnega pomena. Zato ne preseneča, da vse več proizvajalcev sistemskih pomnilnikov  usmerja svoje moči v razvoj novih pomnilnikov DDR5. Pri tem pa je trenutno izjemno uspešno kitajsko podjetje Asgard. Njihovim inženirjem je namreč uspelo izdelati pomnilnike DDR5 za »običajne« uporabnike. Tu gre za pomnilnike, ki bodo po vsej verjetnosti naprodaj kmalu.

Medtem ko so trenutno bili že predstavljeni sistemski pomnilniki DDR5 kapacitete 16 gigabajtov, 32 gigabajtov in 64 gigabajtov, je podjetje Asgard šlo še korak dlje. Ti so namreč že pričeli z razvojem naprednega sistemskega pomnilnika DDR5 kapacitete kar 128 gigabajtov. Novost bo na prodajne police zašla najkasneje na začetku naslednjega leta, frekvenca delovanja pa bo znašala 5.600 megahercev. To pomeni, da bodo novi pomnilniki znatno pohitrili delovanje računalnikov. To pa bo prišlo v poštev tudi ljubiteljem računalniških iger.

Kot že omenjeno bo na sistemske pomnilnike DDR5 kapacitete 128 gigabajtov treba še nekoliko počakati. To pa nikakor ne drži za module s kapacitetami 16 gigabajtov in 32 gigabajtov frekvence 4.800 megahercev. Ti so namreč že v masovni proizvodnji, zato je le še vprašanje časa, kdaj bodo zašli na prodajne police trgovin. Ti prav zagotovo ne bodo ravno poceni in bodo sprva namenjeni le računalnikom višjega cenovnega razreda.


Prijavi napako v članku