Tablični računalniki
10.06.2014 06:20

Deli z drugimi:

Share

Novi podatki o izjemni tablici Samsung Galaxy Tab S

Glavni adut tablice Samsung Galaxy Tab S bo izjemno kakovostni zaslon visoke ločljivosti Super AMOLED.
Glavni adut tablice Samsung Galaxy Tab S bo izjemno kakovostni zaslon visoke ločljivosti Super AMOLED.

Na svetovni splet so zašli novi podatki o prihajajočem tabličnem računalniku Galaxy Tab S podjetja Samsung, ki bo za prikazovanje slik kot prvi uporabljal visokokakovostni zaslon Super AMOLED z 10,5-palčno (26,7-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 2.560 x 1.600 slikovnih točk. Ta bo zagotavljal izris slik z bolj živimi barvami, kar bodo znali ceniti predvsem tisti, ki tablični računalnik pogosto uporabljajo na terenu. Novost bo za nameček v debelino merila le 6,6 milimetrov in bo tehtala samo 465 gramov. Na voljo naj bi bila še različica s 8,4-palčnim (21,3-centimetrskim) zaslonom teže borih 287 gramov.

Tablični računalnik Samsung Galaxy Tab S bo navduševal tudi po strojni plati, saj naj bi bil opremljen z 8-jedrnim procesorjem Exynos 5420, za povezovanje s svetovnim spletom pa bodo na voljo brezžične povezave Wi-Fi, 3G in 4G/LTE. Kakovostne fotografije bo zagotavljal digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk, za spletne videokonference pa bo na razpolago spletna kamera ločljivosti dveh milijonov točk. Tu naj bi bili na voljo še bralnik prstnih odtisov, ki pa naj bi bil tokrat vgrajen kar v tipki »Domov« oziroma »Home«, tehnologija za varčevanje z električno energijo in za hiter prenos spletnih vsebin.

Samsung naj bi tablične računalnike Galaxy Tab S javnosti predstavil že 12. junija letos v okviru posebne konference, na prodajnih policah trgovin pa naj bi jih ugledali še pred koncem junija. K nam naj bi zašli predvidoma konec poletja.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung tablični računalniki

Prijavi napako v članku