Računalništvo, telefonija
01.08.2018 09:14

Deli z drugimi:

Share

Novi pametni mobilni telefon Google v vlogi pametnega zvočnika?

Pametni mobilni telefon Google Pixel 3 bi lahko uporabljali tudi v vlogi pametnega zvočnika!
Pametni mobilni telefon Google Pixel 3 bi lahko uporabljali tudi v vlogi pametnega zvočnika!

V zadnjem času smo lahko veliko brali o Googlovem pametnem mobilnem telefonu Pixel 3 in Pixel 3 XL. Tu so govorice zaokrožile na vseh področjih in sicer od zelo pozitivnih, do kontroverznih in celo potencialno radikalnih. Zadnje novice in govorice pa kažejo, da bo pametni mobilni telefon družine Pixel še bolj uporaben od pričakovanega, in sicer v navezi s posebnim podstavkom Pixel Stand.

Podstavek Pixel Stand naj bi deloval kot postaja za brezžično polnjenje pametnega mobilnega telefona družine Pixel 3, hkrati pa naj bi napravo prepoznal kot zaupanja vredno, kar pomeni, da bo odklenjena in da bo lahko sprejemala zvočne ukaze. To v praksi pomeni, da se bo pametni mobilni telefon prelevil v pametni zvočnik, pri čemer bo ključno vlogo tu igrala umetna inteligenca, ki bo imela prost dostop do naših osebnih podatkov in nam bo na njihovi osnovi posredovala poosebljene nasvete in odgovarjala na naša vprašanja.

Če bo podstavek Pixel Stand podjetja Google dejansko ugledal luč sveta, bi to povzročilo pravo revolucijo na področju pametnih zvočnikov. Na to pa bodo seveda morali ustrezno reagirati druga vodilna podjetja na tem področju, kot so na primer Apple in Amazon, saj ti trenutno tržijo pametne zvočnike kot samostojni izdelek.


Prijavi napako v članku