Tablični računalniki
31.07.2013 07:43
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Nexus 7 z brezžičnim polnjenjem!

Zanesenjaki spletnega portala iFixit so razkrili, da je tablični računalnik Google Nexus 7 2 opremljen s tuljavo, ki bo omogočala brezžično polnjenje baterije. Računalniški gigant naj bi platformo za brezžično polnjenje nove tablice ponudil v prodajo septembra.
Tablični računalnik Google Nexus 7 2 bo prvi, ki ga bo mogoče polniti brezžično!
Tablični računalnik Google Nexus 7 2 bo prvi, ki ga bo mogoče polniti brezžično!

Konec julija nas je podjetje Google prijetno presenetilo s predstavitvijo druge generacije tabličnega računalnika družine Nexus 7. Novost je občutno boljša od predhodnika, saj je opremljena s 7-palčnim (17,8-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.200 slikovnih točk, 4-jedrnim procesorjem Qualcomm Snapdragon S4 Pro 8064 frekvence 1,5 gigahercev in digitalnim fotoaparatom ločljivosti pet milijonov točk. Kot vse kaže bo tablica Nexus 7 2 celo prva na tržišču, ki jo bo možno polniti brezžično.

Zanesenjaki spletnega portala iFixit so pri razstavljanju novega tabličnega računalnika podjetja Google namreč naleteli na vgrajeno tuljavo, ki bo omogočala brezžično polnjenje baterije. Uporabljena tehnologija je na las podobna tisti, s katero so opremljeni pametni mobilni telefoni, ki jih je mogoče polniti brezžično. Računalniški gigant naj bi platformo za brezžično polnjenje tabličnega računalnika Nexus 7 2 ponudil v prodajo septembra, in sicer kot samostojen izdelek v okviru spletnega portala Google Play.


Prijavi napako v članku