Namizni računalniki
28.05.2021 06:34
Posodobljeno 2 tedna nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dve različici novega miniaturnega računalnika Mac Mini

Novi Mac Mini bo brez težav razveselil tudi najzahtevnejše uporabnike.
Novi Mac Mini bo brez težav razveselil tudi najzahtevnejše uporabnike.

Ob predstavitvi prvega procesorja Apple M1 je bilo med računalniškimi zanesenjaki veliko navdušenja. Novost je namreč v sintetičnih testih dosegla trikrat večjo zmogljivost v primerjavi s štirijedrnim procesorjem Intel, ki je bil vgrajen v prejšnji generaciji računalnikov Apple. Precejšnjih izboljšav zmogljivosti je bila deležna tudi vgrajena grafična rešitev, saj naj bi ponujala do šestkrat večjo zmogljivost v primerjavi s prejšnjo generacijo.

Če gre verjeti spletnim govoricam, bomo še zmogljivejši procesor Apple M1 ugledali v miniaturnem osebnem računalniku Mac Mini. Uporabnikom naj bi bili na voljo dve različici novosti. Obe naj bi bili opremljeni s procesorjem Apple M1, ki bo za preračunavanje podatkov uporabljal 10 procesorskih sredic, pri čemer jih bo 8 namenjenih zahtevnejšim opravilom, dve pa bosta energijsko varčni. Za preračunavanje grafičnih vsebin naj bi bilo na voljo 16 oziroma 32 grafičnih jeder (odvisno od različice).

Novi osebni računalnik Apple Mac Mini naj bi razpolagal z večjo količino sistemskega pomnilnika, in sicer do 64 gigabajtov. Poleg tega naj bi bil novi Mac Mini opremljen s še bolj kompaktnim ohišjem in bogato paleto novih priključkov. Med njimi naj bi našli štiri podatkovne vmesnike USB-C, dva priključka USB-A, priključek za internet in video izhod HDMI. Več informacij on novem računalniškem sistemu Apple Mac Mini naj bi bilo znanih v kratkem.


Prijavi napako v članku