Televizorji
14.02.2023 10:51

Deli z drugimi:

Share

Novi izjemno zmogljivi televizorji Ambilight s procesorjem P5 7. generacije

Vrhunski televizor OLED+908 z najnovejšim zaslonom META OLED.
Foto: Philips
Foto: Philips
  • 7. generacija slikovnih procesorjev P5 AI, pri modelih OLED na voljo s še večjo procesorsko močjo in izboljšano tehnologijo Ambient Intelligence.
  • Vrhunski model OLED+908 z zaslonsko tehnologijo META zagotavlja vršno svetilnost 2100 nitov, njegov naprej usmerjeni sistem zvočnikov Bowers & Wilkins zagotavlja impresivnih 80 W moči.
  • Serije televizorjev MiniLED ‘The Xtra’ in LED ‘The One’ so na voljo s 3-stranskim Ambilightom, medtem ko serija OLED808 in višje vključujejo prefinjeno različico Ambilight ‘Next Gen’.
  • Serija OLED808 vključuje zaslone OLED-EX – sedaj na voljo tudi kot 42-palčni model.
  • Nova serija ‘The Xtra‘ – umeščena je takoj pod modeli OLED – vključevala bo dve podseriji MiniLed. Serija 9308 prihaja z integriranim, naprej usmerjenim sistemom zvočnikov Bowers & Wilkins 2.1, z močjo 64 W.
  • Na voljo sta dve novi različici izjemno uspešne serije ‘The One’ – 120Hz serija 8808 in 60Hz serija 8508.
  • Na televizorjih OLED in LCD televizorjih ‘The One’ operacijski sistem Android TV nadomešča bolj intuitiven in prilagojen operacijski sistem Google TV.
  • Izboljšana in naprednejša različica operacijskega sistema Smart TV, ki jo je razvil TP Vision, bo na voljo za uporabo na novih modelih serije ‘The Xtra‘.
  • Podpora Dolby Vision 4K 120Hz, ki zagotavlja vrhunsko doživetje med igranjem videoiger, je vključena v vseh modelih iz serije 8808 in modelih OLED letnika 2023.

Ne glede na vsebino, v kateri bodo gledalci želeli uživati v letu 2023 – bodisi v filmih, športu ali igranju videoiger – bodo med široko paleto vrhunskih modelov televizorjev Philips zagotovo našli pravega zase.

OLED+908 – paradni konj novih serij televizorjev

OLED+908 odlikujejo najnovejši zaslon META OLED, še večja procesorska moč 7. generacije slikovnega procesorja P5 AI, integriran sistem zvočnikov Bowers & Wilkins in 3-stranski sistem Ambilight ‘Next Gen’. Vsi skupaj poskrbijo za edinstveno izkušnjo gledanja slike izjemno visoke kakovosti.

Na voljo bo jeseni 2023, v velikostih 55″, 65″ in 77″.

Novi televizorji z zaslonom META OLED uporabljajo plast usmerjenih mikronskih leč in algoritme za povečanje svetilnosti META, s katerimi dosežejo vršno svetilnost kar 2100 nitov. To v primerjavi s predhodniki predstavlja 70-odstotno povišanje svetilnosti, hkrati pa nov zaslon zagotavlja širši vidni kot in izboljšano energijsko učinkovitost.

7. generacija slikovnega procesorja P5 AI prihaja v kombinaciji z izboljšano različico Ambient Intelligence V2, ki v realnem času dodatno izboljšuje prilagajanje svetilnosti, game in izkoristek barvnega spektra zaslona ter tako zagotavlja optimalen prikaz slike, ki kar najbolj ustreza svetlobnim pogojem v prostoru.

Novi Ambient Intelligence V2 uporablja prilagojen svetlobni senzor XYZ, ki meri barvno temperaturo svetlobe v prostoru. Prikazana bela točka na zaslonu televizorja se odslej natančno ujema z realnim odtenkom ambientalne osvetlitve prostora.

Zahvaljujoč sistemu zvočnikov Bowers & Wilkins 3.1, z močjo 80 W, televizor dosega vrhunsko kakovost reprodukcije zvoka. S šestimi, do popolnosti usklajenimi in proti gledalcu usmerjenimi zvočniki v namenski razporeditvi (levo, na sredini in desno), sistem ustvarja izjemen zvok s kristalno jasnim dialogom. Globoke in natančne nizke tone reproducira velik, na zadnji strani nameščen nizkotonec, ki ga podpirajo štiri pasivne membrane. 

Tako kot vsi televizorji OLED Ambilight letnika 2023, bo tudi OLED+908 vseboval nov operacijski sistem Google TV, izpopolnjeno in bolj sofisticirano različico predhodnega operacijskega sistema Android TV, z bolj intuitivnim vmesnikom in začetno stranjo, ki daje več poudarka prilagojeni vsebini in prilagojenim priporočilom.

Google TV se v seriji Ambilight 2023 pridružuje novemu, bolj intuitivnemu uporabniškemu vmesniku, z lažjim dostopom do ključnih nastavitev in funkcij, ki hkrati prekriva manj aktivne slike na zaslonu.

Minimalistična zasnova modela OLED+908 se s tankim kovinskim okvirjem do potankosti ujema s temno akustično prepustno tkanino Kvadrat Audiomix, ki prekriva zvočnike in novim čudovitim kovinskim stojalom odprtega tipa v sijajni črni barvi. OLED+908 ima priložen nov daljinski upravljalnik z baterijo, ki se polni prek kabla USB-C, novo tipko ‘123’ za vklop/izklop osvetlitve tipkovnice ter senzor gibanja, ki zazna, kdaj je daljinski upravljalnik privzdignjen oz. v uporabi.

OLED808 – še izboljšana različica doslej najbolj občudovane serije OLED

Serija OLED808 v ponudbo televizorjev Ambilight dodaja novo dimenzijo zaslona – 42-palčni model OLED, ki se pridružuje obstoječim velikostim diagonale zaslona 48”, 55”, 65” in 77”.

Serijo OLED808 odlikuje doslej najvišja procesorska moč, ki jo zagotavlja 7. generacija slikovnega procesorja P5 AI, le-ta pa vključuje tudi funkcijo Ambient Intelligence V2 in prenovljen algoritem Super resolution. Zasloni velikosti 55’’ in večji so opremljeni s tehnologijo OLED-EX, z visoko vršno svetilnostjo 1000 nitov, kar zagotavlja vrhunsko kakovost prikazane slike.

OLED808 – kot tudi celotna serija OLED 2023 – jamčijo vrhunsko, najnaprednejšo igričarsko izkušnjo. Vključena je podpora za: Dolby Vision 4K 120Hz, HDMI 2.1 e-Arc, VRR za signale 4K z osveževanjem od 40Hz do 120Hz pri polni pasovni širini 48Gbps (444, 12 bit-ni signal), FreeSync Premium, kot tudi skladnost z G-SYNC, samodejno prepoznavanja igričarskih signalov (Auto Game) ter samodejni preklop na nizko zakasnitev (Auto-Low-Latency).

Odlična kakovost zvoka predstavlja vrhunec ponudbe, zahvaljujoč vgrajenemu sistemu zvočnikov 2.1 z močjo 70 W (42-inčna različica televizorja ima moč 40 W). Vgrajena kretnica z visoko natančnostjo distribuira zvok na 2-sistemska levi in desni zvočnik ter pripadajoči nazaj usmerjeni basovski zvočnik s trojno membrano, kateremu so v pomoč dodatne štiri basovske pasivne membrane.

Televizor OLED808 je izredno tanke brezrobe oblike, obdan s temnim kovinskim okvirjem. Omogoča popolno interakcijo doslej najbolj izpopolnjenega in zmogljivega 3-stranskega Ambilighta ‘Next Gen’ s sliko, prikazano na zaslonu. Le-ta gledalca povsem očara, izredno natančno prikazana barvita slika z vsemi podrobnostmi poskrbi za izjemno izkušnjo ob gledanju.

Večina različic serije OLED808 vključuje elegantno vrtljivo stojalo EVO iz kovinskega satenastega kroma, edina izjema je 77-palčni model, ki uporablja nove kovinske nogice v obliki ravnih kromiranih palic.

Operacijski sistem Google TV in nov uporabniški vmesnik prav tako zagotavljata enostavnejšo in bolj prilagojeno uporabniško izkušnjo.

S serijo ‘The Xtra’ bodo televizorji MiniLED postali dostopnejši

Prvi model iz nove serije ‘The Xtra’ je MiniLED 9308, z odlično zmogljivostjo in dostopno ceno, na trgovskih policah pa bo na voljo v tretjem četrtletju, v velikostih 55- in 65-palcev.

Serija MiniLED 9308 je umeščena tik pod serijo Ambilight OLED. Modeli 9308 prav tako navdušujejo z izjemno kakovostjo slike in zvoka. Slikovni procesor P5 7. generacije ter 120 Hz zaslon z 98 % DCI WCG vrhunske kakovosti, zagotovita impresivnih 1000 nitov vršne svetilnosti. Poleg tega ima serija 9308 sistem naprej usmerjenih zvočnikov Bowers & Wilkins 2.1, s skupno močjo 64 W.

Edinstvena izkušnja je dopolnjena s 3-stranskim Ambilightom, hkrati pa lahko uporabniki uživajo v izboljšanem operacijskem sistemu Smart TV, ki ga je razvil TP Vision.

Izjemno tanek kovinski okvir temno antracitne barve s tankim črnim pasom na dnu zaslona se popolnoma ujema z barvo stojala odprtega tipa, kar je med drugim lastnost vrhunskega evropskega dizajna. Dopolnjuje ga tudi temna akustično prepustna tkanina Kvadrat Audiomix, ki elegantno prekriva sistem zvočnikov.

Druga skupina televizorjev iz serije ‘The Xtra’ MiniLED, serija 9008, bo na voljo v velikosti 55-, 65- in 75-palcev s slikovnim procesorjem P5 7. generacije, zaslonom 120Hz, vršno svetilnostjo 1000 nitov, zmogljivim 40-vatnim sistemom zvočnikov 2.0 in kovinskim stojalom v antracitni barvi.

‘The One’ – serija televizorjev, ki nenehno blesti

Izjemno uspešna serija televizorjev ‘The One’ ostaja izjemno pomemben del ponudbe televizorjev Philips Ambilight in bo v drugem četrtletju 2023 nadgrajena z dvema novima podserijama – 8808 in 8508 – pri čemer bosta obe vključevali slikovni procesor P5 7. generacije.

Televizorje ‘The One’ odlikuje odlična raven zmogljivosti, evropski dizajn, kakovost ter vse ključne lastnosti vrhunskega televizorja po dostopni, izjemno konkurenčni ceni.

Serija 8808 bo na voljo v velikostih 43-, 50-, 55-, 65-, 75- in 85-palcev, medtem ko bo 8508 na voljo v različicah diagonale 43-, 50-, 55- in 65-palcev.

Obe seriji bosta vključevali visokokakovostne zaslone z odličnim WCG – 120Hz v seriji 8808 in 60Hz v seriji 8508.

Procesiranje slike pri seriji 8508 s 60 Hz zaslonom vključuje tudi tehnologijo DLG/HSR, ki  signalom z ločljivostjo 4K in 120Hz osveževanjem na zaslonu omogoča prikaz slike z izredno gladkim gibanjem ter vrhunsko dinamično ostrino, primerljivo prikazu na 120Hz zaslonu.

Obe seriji vključujeta 3-stranski Ambilight, nov operacijski sistem Google TV ter še bolj intuitiven uporabniški vmesnik.

Vrhunskost evropskega dizajna je jasno izražena pri obeh serijah. 43- in 65-palčni 8808 imata minimalističen okvir v antracitno-sivi barvi, z brušenim videzom letvice na spodnjem robu zaslona ter vrtljivo stojalo EVO v enaki barvi. 75- in 85-palčni 8808 imata namesto vrtljivega stojala kovinski antracitno-sivi nogici v obliki palice.

Serijo 8508 krasi tanek okvir v antracitno-sivi barvi, z brušenim videzom letvice na spodnji strani zaslona. Vključeno je po višini nastavljivo kovinsko stojalo v antracitni barvi oz. sive nogice.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Philips televizorji

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem TP VISION
Za več informacij so vam na voljo pri TP VISION
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem TP VISION? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več