Računalništvo, telefonija
14.06.2019 09:57

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone XR 2019 z avtonomijo brez primere?

Novi iPhone XR 2019 naj bi bil nekaj posebnega.
Novi iPhone XR 2019 naj bi bil nekaj posebnega.

Pred časom smo se razpisali o govoricah, ki so o prihajajočem pametnem mobilnem telefonu iPhone XI krožile po svetovnem spletu. Največja novost pri novincu naj bi bil sistem za zajemanje fotografij, saj naj bi bil sestavljen iz kar treh objektivov in slikovnih leč, postavljenih v “kvadrat”, saj bodo preveliki, da bi jih podjetju Apple uspelo razporediti horizontalno. Ta korak je sam po sebi sicer logičen, saj računalniški gigant po kakovosti zajetih fotografij že močno zaostaja za konkurenčnimi podjetji, kot sta Samsung in Huawei, kar se seveda posledično pozna pri prodaji.

Za enako potezo naj bi se podjetje Apple odločilo tudi pri zasnovi cenejše različice novega pametnega mobilnega telefona iPhone, in sicer modela iPhone XR 2019. Ta naj bi bil za razliko od zmogljivejšega modela iPhone XI opremljen le z dvema fotoaparatoma ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk. En fotoaparat bo povsem običajen, drugi pa naj bi nudil 2-kratno optično povečavo. Novi iPhone XR 2019 naj bi bil opremljen še z zaslonom s 15,5-centimetrsko oziroma 6,1-palčno diagonalo, pri čemer bo ločljivost prikaza slik znašala le 1.792 x 828 slikovnih točk. Tu bomo seveda našli tudi priključek Lightning, poleg njega pa reže, namenjene zvočniku.

Najnovejše govorice o pametnem mobilnem telefonu Apple iPhone XR 2019 pa nakazujejo, da bo novost opremljena z baterijo kapacitete 3.110 miliamper ur, kar je za 5 odstotkov več od baterije, s katero razpolaga današnja različica telefona iPhone XR (2.942 miliamper ur). Ker pa bo novost opremljena še s procesorjem Apple A13 izdelanim s pomočjo 7-nanometrske tehnologije in zaslonom AMOLED, to posledično pomeni, da bo avtonomija delovanja precej daljša. Ta naj bi bila celo daljša od vseh pametnih mobilnih telefonov iPhone, ki so bili doslej izdelani.

Če se bodo govorice o pametnem mobilnem telefonu Apple iPhone XR 2019 izkazale za resnične verjamemo, da bo novost zagotovo šla odlično v prodajo. Za odličen telefon podjetja Apple opremljen z dvema fotoaparatoma namreč ne bo treba odšteti skoraj 1.000 evrov.


Prijavi napako v članku