Telefoni
02.01.2012 10:50

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone jeseni 2012?

Mobilnik iPhone 5 naj bi bil nekoliko večji od predhodnika!
Mobilnik iPhone 5 naj bi bil nekoliko večji od predhodnika!

Prihajajoči Applov pametni mobilni telefon iPhone 5 je bil v središču pozornosti skozi vse lansko leto. Kljub temu o njem ni bilo ne duha ne sluha. Apple je namesto njega pripravil mobilnik iPhone 4S, ki pa je, roko na srce, razočaral mnoge. Podjetje iz Cupertina naj bi se uporabnikom njihovih pametnih mobilnih telefonov oddolžilo šele letošnjo jesen.

Neimenovani viri blizu Appla so potrdili, da naj bi bil težko pričakovani pametni mobilnik iPhone 5 nared šele proti koncu leta in ne v sredini, kot se je doslej špekuliralo. Novinec naj bi bil opremljen z aluminijastim ohišjem in naj bi imel ob strani celo gumijasto ali plastično zaščito. Ta bo seveda služila kot zaščita zunanje antene pred neželenim stikom s kožo.

Prihajajoči Applov pametni mobilni telefon iPhone 5 naj bi bil opremljen še s 4-palčnim oziroma 10,2-centimetrskim zaslonom. Če bo podjetje iz Cupertina želelo obdržati kakovost prikaza slik, bo morala ločljivost zaslona Retina znašati vsaj 1.080 x 720 slikovnih točk. Na ta način bo mogoče na najem predvajati visokoločljive vsebine formata 720p z gostoto 324 pik na palec.

Ostalih »revolucionarnih« sprememb po mnenju številnih poznavalcev ne gre pričakovati. Mobilnik iPhone 5 naj bi za preračunavanje podatkov uporabljal dvojedrni procesor A5. Potihem se sicer že govori o njegovem nasledniku, procesorju A6, ki naj bi bil opremljen s kar štirimi sredicami. Za zajemanje fotografij naj bi bil na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk. Za več podrobnosti pa bo seveda potrebno počakati do poznega poletja oziroma jeseni.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku