Računalništvo, telefonija
25.03.2018 11:52
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Chrome bo videoposnetkom preprečil samodejni zagon

Z računalniki Chromebook lahko sedaj tiskamo brez povezave z oblačno storitvijo Google Cloud Print.
Z računalniki Chromebook lahko sedaj tiskamo brez povezave z oblačno storitvijo Google Cloud Print.

Googlovi programerji so ponovno spregovorili o zelo pomembnih spremembah, ki jih bo kmalu doživel njihov spletni brskalnik Chrome in so že vključene v novo poskusno različico priljubljenega spletnega brskalnika. Gre za poskusni spletni brskalnik Chrome 66, katerega največja pridobitev je nedvomno tehnologija, ki poskrbi, da bomo lahko določili, katere spletne strani bodo imele privzet izključen spletni video. Na spletu je namreč iz dneva v dan več spletnih strani, ki začnejo samodejno predvajati zvok ob samodejnem ali ročnem zagonu videoposnetka, kar seveda zna biti precej nerodno predvsem v primeru, ko smo v službi, na avtobusu ali pa na kašnem drugem javnem mestu.

Chrome 66 bo blokiral samodejno predvajanje vseh videoposnetkov, ki spadajo v kategorijo nadležnih in vsiljivih, uporabniki pa bodo imeli možnost izbire spletnih strani, ki bi lahko samodejno predvajale videoposnetke z zvokom. To bo uporabnik Googlovemu brskalniku nakazal s tem, ko bo na določeni strani že večkrat predvajal video vsebine ali pa bo na zavihek kliknil z miško, tako kot je to značilno za portal YouTube.

Poskusna različica novega spletnega brskalnika Google Chrome 66 je že na voljo za prenos na spletni povezavi https://www.google.com/chrome/browser/beta.html. Končna in stabilna različica novega spletnega brskalnika Chrome pa bo na voljo za prenos 17. aprila.


Prijavi napako v članku