Računalništvo, telefonija
23.12.2012 12:15

Deli z drugimi:

Share

Orožarski lobij obtožil računalniške igre za strelske pohode v ZDA!

Namesto, da bi prevzeli krivdo jo valijo na računalniške igre!
Namesto, da bi prevzeli krivdo jo valijo na računalniške igre!

Kaj takega se lahko zgodi le v ZDA, kjer so bili nedavno priča novemu strelskemu pohodu v Newtown Cennecticut, v katerem je mladenič s strelnim orožjem (ki ga v Ameriki lahko dobite na vsakem ovinku), pokončal 28 ljudi, od tega 20 otrok.

Orožarski lobiji so iz spoštovanja molčali nekaj dni, nakar so podali svojo dvolično izjavo. Nacionalno puškarsko združenje – National Rifle Association (NRA) je namreč podalo izjavo, v kateri je izrazilo obžalovanje za dogodek, obenem pa za dejanje obtožilo nasilje v računalniških igrah, filmih in televiziji.

Zatrjujejo, da nasilne igre spodbujajo kriminal in da so števili strelski pohodi zagotovo tudi posledica igranja računalniških iger. Če bi to zagovarjalo društvo, ki se bori proti prodaji orožja bi bile take izjave morda še razumljive, če pa to izjavljajo predstavniki društva, ki se zavzemajo za prodajo orožja in tega celo spodbujajo, potem pa je očitno, da take izjave ne morejo imeti nikakršne teže.

Na njihove izjave se je že odzvala Zabavno-potrošniška organizacija – Entertainment Consumers Association (ECA), ki je povzela stališče ameriškega Ustavnega sodišča, da ne obstaja nikakršna znanstvena raziskava, ki bi povezovala nasilje v igrah z nasiljem v resničnem svetu.


Prijavi napako v članku