Igre
28.08.2020 09:15

Deli z drugimi:

Share

Novi Fortnite 4 žal ne bo na voljo za uporabnike Applovih naprav!

Fortnite 4 ne bo na voljo za uporabnike mobilnih naprav Apple!
Fortnite 4 ne bo na voljo za uporabnike mobilnih naprav Apple!

Verjetno ste že seznanjeni s tem, da je spor med založniki mobilnih iger ter podjetjema Apple in Google je pred kratkim dosegel vrhunec brez primere. Težava je namreč v tem, da morajo založniki mobilnih iger vsakič, ko uporabnik kupi mobilno aplikacijo ali dodatek znotraj nje, podjetjema Apple in Google odšteti kar vrtoglavo 30-odstotno provizijo, kar vsem seveda ni po godu. Medtem ko številni založniki iger molčijo, so se pri podjetju Epic Games odločili, da bodo temu naredili konec, zato so pričeli odprto »vojno« proti podjetjema Apple in Google.

Ker so pri podjetju Epic Games uvedli lasten plačilni sistem in se s tem izognili 30-odstotni proviziji, je bila njihova računalniška igra Fortnite nemudoma odstranjena tako iz spletne trgovine App Store kot Google Play. Medtem ko lahko uporabniki mobilnih naprav Android zaradi odprtega sistema igro namestijo tudi izven spletnega portala Google Play, to seveda ne drži za zaklenjen ekosistem Apple. To je tudi razlog, zakaj uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone, tabličnih računalnikov iPad in računalniških sistemom Mac ne bodo prejeli najnovejše posodobitve priljubljene igre Fortnite 4. Ti bodo še vedno lahko igrali igro, vendar le predhodno različico, hkrati pa bodo lahko igrali le z uporabniki Applovih naprav, medtem ko ostali teh omejitev ne bodo imeli.

Ker pa je podjetje Epic Games že vložilo tožbo zoper podjetje Apple, bi se to lahko spremenilo že kmalu. Sodba proti podjetju Apple se bo namreč pričela kmalu. V kolikor bo sodišče ugodilo podjetju Epic Games bo nova različica priljubljene igre Fortnite ponovno na voljo uporabnikom mobilnih naprav Apple. V nasprotnem primeru pa se bosta morala podjetji Epic Games in Apple pogoditi ali pa bodo uporabniki mobilnih naprav Apple ostali brez novejših iger Fortnite.


Prijavi napako v članku