Računalništvo, telefonija
01.12.2020 08:31
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi EMUI 11 na voljo še pred koncem leta

Novi EMUI 11 bo prejelo kar nekaj priljubljenih naprav podjetja Huawei.
Novi EMUI 11 bo prejelo kar nekaj priljubljenih naprav podjetja Huawei.

Sistem EMUI je uporabniški vmesnik, ki temelji na operacijskem sistemu Android. Namenjen je sodobnejšim pametnim mobilnim telefonom kitajskega giganta Huawei. Nastal je predvsem v želji po poenostavljenem izgledu.

Medtem ko je še vedno v množični uporabi EMUI 10, počasi prihaja na plan njegov naslednik. Govorimo o sistemu EMUI 11 (Magic UI 4), ki temelji na operacijskem sistemu Android 11. Novost bo prejela bogata paleta mobilnih naprav Huawei, med njimi pa gre izpostaviti predvsem pametne mobilne telefone Huawei P40, P40 Pro, P40 Pro+ in Mate 30 Pro. Večina uporabnikov naj bi posodobitev prejela v teku meseca decembra.

Nova različica operacijskega sistema EMUI 11 nosi oznako 11.0.0.151 in zasede skupno 1,1 gigabajta prostora, zato se pred prenosom in posodobitvijo prepričajte, da imate na mobilni napravi dovolj prostora. Novost je na voljo preko sistema OTA (Over The Air), kar pomeni, da moramo le odobriti prenos in namestitev. Glede na trenutne razmere s prepovedjo nameščanja Googlovih aplikacij, bi lahko EMUI 11 bila tudi zadnja nadgradnja za Android.

Podjetje Huawei je namreč že pred časom uradno najavilo prihod lastnega mobilnega operacijskega sistema HarmonyOS 2.0. Novi Harmony OS 2.0 bo na telefonih proizvajalca Huawei nadomestil Android in bo predstavljal tretjo največjo mobilno platformo na svetu, poleg klasičnega sistema Android in iOS. Mnogi verjamejo, da je podjetje Huawei to sposobno izpeljati, saj gre vendarle za giganta na področju mobilnih naprav.

Huawei bo mobilni operacijski sistem Harmony OS 2.0 seveda podprl z lastno spletno trgovino AppGallery in storitvami Huawei Mobile Services. Čeprav bo razvijalsko orodje za novi sistem podjetja Huawei na voljo že konec letošnjega leta, bo na pametne mobilne telefone, opremljene z njim, treba še nekoliko počakati. Šušlja se, da bodo prvi telefoni Huawei, opremljeni s sistemom Harmony OS 2.0 na voljo proti koncu naslednjega leta.


Prijavi napako v članku