Računalništvo, telefonija
20.03.2008 08:14
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novell prevzema družbo SiteScape

Družba Novell je sporočila, da je prevzela družbo SiteScape, vodilnega ponudnika odprtokodnih rešitev za skupinsko sodelovanje. Novell bo s prevzemom utrdil svoje mesto vodilnega ponudnika inovativnih odprtokodnih rešitev za skupinsko sodelovanje in večjo storilnost delovnih skupin. SiteScape je ustanovitelj odprtokodnega projekta rešitve za sodelovanje ICEcore, zato je Novell s prevzemom pridobil izjemne zmožnosti in rešitve za delovna okolja za skupinsko delo in sodelovanje v realnem času, ki bodo tako postale ključna komponenta razširjene strategije za poenotenje komunikacij in sodelovanje. Združitev ponudbe obeh družb bo uporabnikom prinesla zmogljive in prilagodljive načine za integriranje novih komunikacijskih tehnologij v njihova okolja ter jim tako omogočila večjo storilnost zaposlenih in inovativnost poslovanja.

“Napredek pri tehnologijah Spleta 2.0 omogoča nove priložnosti za poenotenje komunikacij in skupinsko sodelovanje,” je povedal Mark Levitt, podpredsednik, zadolžen za področje rešitev za sodelovanje in večjo storilnost pri družbi IDC.

“Podjetja, pa naj gre za velika, srednje velika ali majhna podjetja, iščejo rešitve, ki združujejo možnosti izmenjevanja sporočil v realnem času, konferenčne možnosti in rešitve za glasovne klice IP ter druge zmožnosti Spleta 2.0. Vse te rešitve pa morajo omogočati tudi večjo storilnost in inovativnost skupin in celotnega podjetja. Novell in SiteScape bosta ponujala rešitve, ki združujejo možnosti za skupinsko sodelovanje in poenotenje komunikacij. Te rešitve temeljijo na odprtokodnih rešitvah, kar omogoča hitro uvajanje inovacij in odprtih standardov za zagotavljanje medsebojne združljivosti in prilagodljivost platforme. To je velik korak naprej.”

Družba SiteScape, ustanovljena leta 1995, je ponudnik rešitev za sodelovanje, komuniciranje in upravljanje, ki so namenjene razpršenim delovnim skupinam v različnih gospodarskih panogah in tudi v državnih ustanovah. Integrirane spletne rešitve omogočajo upravljanje znanja, vodenje projektov, delo na daljavo in številne druge funkcije, ki jih zahtevajo delovni procesi. Novell, ki je s svojim izdelkom GroupWise® že dolgo vodilni ponudnik rešitev za e-pošto v poslovnih okoljih, se je leta 2007 povezal z družbo SiteScape in tako v svojo ponudbo rešitev za sodelovanje z izdelkom Novell® Teaming + Conferencing dodal zmožnosti za delovna okolja za skupinsko delo in konference v realnem času, pri čemer je vse skupaj temeljilo na odprtokodni tehnologiji ICEcore.

Skladno z Novellovo zavezo o medsebojni združljivosti Novell Teaming + Conferencing teče v okoljih Linux in Windows, deluje pa tudi z izdelkoma Lotus Notes in Microsoft Exchange. Delovna okolja za skupinsko delo, do katerih člani skupine varno dostopajo znotraj ali zunaj podjetja, vključujejo več integriranih orodij za sodelovanje, bloge, neposredno sporočanje, klepet, glasovne komunikacije prek IP in spletne konference, kar zagotavlja zmogljivo osnovo rešitev za poenoteno komuniciranje in sodelovanje. S prevzemom družbe SiteScape bo Novell še izboljšal svojo tehnologijo, kar bo družbi omogočilo ustvarjanje rešitev, kot jih potrebujejo uporabniki in partnerji, izboljšale pa se bodo tudi zmožnosti za zagotavljanje še večje inovativnosti in medsebojne združljivosti pri odprtih rešitvah za sodelovanje.

“Družba SiteScape je naš največji evropski partner, zato se še posebej veselimo koristi, ki jih bo združitev prinesla, tako za naš posel kot tudi za naše stranke,” je povedal Axel Amelung, glavni direktor družbe comm.world collaboration, ponudnika rešitev za srednje velika in velika podjetja v panogah kemije, telekomunikacij in gradbeništva. “Naše največje stranke resno razmišljajo o Spletu 2.0 in o možnostih, ki jih prinaša, saj želijo v kar največji meri izkoristiti inovativnost in povečati storilnost svojih delovnih skupin. Kombinacija najboljše tehnologije, ki jo zagotavlja SiteScape, in Novellove dolgoročne strategije pri rešitvah za sodelovanje bo omogočila še več inovativnosti.”

“Prevzem družbe SiteScape odlično dopolnjuje strategijo, ki smo jo postavili,” je povedal Ron Hovsepian, predsednik ter glavni in izvršilni direktor družbe Novell. “Postali bomo vodilni ponudnik in promotor odprtokodnih rešitev za poslovna okolja, prevzem družbe SiteScape pa nam bo prinesel nove pomembne tehnologije na področju, za katerega predvidevamo veliko rast. In kar je še pomembnejše, zdaj bomo lahko na trgu nastopili odločneje in našim strankam, uporabnikom rešitev, ponudili odprte možnosti za sodelovanje, pomagali jim bomo pobegniti iz objema lastnih rešitev posameznih ponudnikov ter jim omogočili preprosto integriranje med različnimi platformami, pa naj gre za okolja Linux ali za Windows.”

“Pridružitev Novellu nam bo omogočila, da našo tehnologijo ponudimo veliko večjemu krogu uporabnikov,” je povedal Andy Fox, tehnični direktor pri družbi SiteScape. “Novell in SiteScape sta bila že zdaj partnerja, tako pri projektu ICEcore, kot tudi pri uvajanju izdelkov na trgu. S prevzemom, o katerem govorimo danes, bodo dosedanje stranke naše družbe pridobile močnega novega partnerja, ki bo podpiral razvoj in izboljševanje tehnologije, obenem pa bo uporabnikom pomagal poiskati odgovore na vse večje potrebe po rešitvah za sodelovanje.”

Finančne podrobnosti posla ne bodo razkrite.


Prijavi napako v članku