Računalništvo, telefonija
30.07.2010 07:38

Deli z drugimi:

Share

Nove varnostne rešitve Panda Security z letnico 2011

Priznani svetovni proizvajalec varnostnih rešitev, Panda Security, je danes predstavil novo generacijo varnostne programske opreme. Rešitve z letnico 2011 odlikuje še temeljitejša zaščita računalnika in podatkov, hkrati pa so varnostni programi Panda Security izjemno varčni glede porabe sistemskih virov, zato delujejo hitreje in zanesljiveje.
Nove varnostne rešitve Panda Security z letnico 2011
Nove varnostne rešitve Panda Security z letnico 2011

Panda Security svoje nove varnostne programske rešitve predstavlja pod sloganom »Zaščitite svoje spletno življenje«, skupno vsem rešitvam pa je hitrejše delovanje, manjša poraba sistemskih virov ter celovitejša zaščita. Varnostni programi so na voljo v naslednjih paketih: Panda Internet Security 2011, Panda Global Protection 2011, Panda Antivirus Pro 2011 ter Panda Internet Security for Netbooks. Med novimi funkcijami programov najdemo varen oddaljen dostop do računalnika, trajno brisanje datotek izbrisanih programov, varen spletni brskalnik in številne druge izboljšave.

Vsi programi z letnico 2011 temeljijo na Pandini tehnologiji kolektivne inteligence, ki s pomočjo skupnosti, torej milijonov uporabnikov, ponuja učinkovitejšo zaščito pred novimi in še neznanimi grožnjami v realnem času. Zahvaljujoč tem rešitvam lahko uporabniki brezskrbno deskajo po spletu, opravljajo spletne nakupe, klepetajo s prijatelji in si izmenjujejo fotografije ter video posnetke. Programerji so z izrabo zmogljivosti računalništva v oblaku in dodatno optimizacijo programske kode uspeli doseči tudi bistveno manjšo porabo sistemskih virov, predvsem procesorja in pomnilnika. Interni preizkusi kažejo, da varnostni programi z letnico 2011 v okolju operacijskega sistema Microsoft Windows 7 delujejo kar 50 odstotkov hitreje kot predhodniki.

Novosti v izdelkih Panda Security z letnico 2011:

– oddaljen dostop: Omogoča dostop do domačega računalnika in deljenje datotek prek spleta.

– navidezni brskalnik (v peskovniku): 100-odstotno varno brskanje, saj se odvija v virtualnem računalniku, ki ničesar ne shranjuje v računalnik.

– virtualna tipkovnica: Učinkovita zaščita pred krajo gesel s tipkovnice.

– enkripcija datotek: Prepreči nepooblaščen vpogled v datoteke.

– trajno odstranjevanje datotek: Izbriše vse sledi za izbrisanimi datotekami ali programi.

Nove rešitve ohranjajo vse obstoječe varnostne elemente, ki so naredili rešitve Panda Security za vodilne na trgu: zmogljiv protivirusni pogon, ki prepozna tudi nove in še neznane viruse, požarni zid, ki pred napadalci in hekerji ščiti tako ožičena kot brezžična omrežja, Panda USB cepivo – rešitev, ki računalnik ščiti pred vnosom škodljivih kod prek USB-naprav, filtre zasebnosti ter rešitev za izdelavo in obnovo varnostnih kopij, ki zagotavljajo, da so uporabnikovi podatki na varnem. Tu je aplikacija za optimizacijo delovanja operacijskega sistema PC Tune-up.

Izdelki Panda Security so namenjeni aktivnim uporabnikom računalnikov, ki zahtevajo zanesljivo zaščito. Med drugim vsebujejo tudi funkcije upravljanja domačega omrežja, varovanja brez prekinitev (t. i. igričarski ali multimedijski način) in druge napredne rešitve, ki še izboljšajo uporabniško izkušnjo. Uporabniški vmesnik je bil poenostavljen in je še bolj intuitiven.

Uporabniške licence za enega do tri računalnike so za rešitve Panda Security z letnico 2011 že naprodaj.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ANNI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ANNI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ANNI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku