Računalništvo, telefonija
02.09.2014 17:51

Deli z drugimi:

Share

Nove rešitve za pameten dom

Inovativni izdelki in rešitve vse bolj uresničujejo sanje o pametnem domu.
Nove rešitve za pameten dom
Nove rešitve za pameten dom

Samsung je danes napovedal razširitev svojega portfelja pametnega doma Smart Home, ki ga bo predstavila na sejmu IFA v Berlinu med 5. in 10. septembrom. Novi izdelki in storitve bodo izboljšali varnost doma, izrabo energije, nadzor naprav z lokacijskimi informacijami in glasovnimi ukazi ter premaknili dom prihodnosti bližje sedanjosti.


Samsungove varnostne rešitve zaščitijo dom s povezavo digitalnih ključavnic in IP-kamer z mobilnimi napravami, s katerimi nadziramo, kdo sme vstopiti v naš dom. Na primer, če se digitalna ključavnica odklene v času lastnikove odsotnosti, ta prejeme opozorilo na svoj pametni telefon. Nato lahko zažene funkcijo Home View, s katero si s pomočjo IP-kamer ogleda, kaj se doma dogaja.

Veliko strank skrbi poraba energije. Samsungove rešitve omogočajo nadzor nad porabo energije gospodinjskih naprav in preračunajo predviden strošek porabe. Nato lahko nastavimo mejne stroške za posamezne naprave, uporabnik pa prejme sporočilo, ko posamezna naprava preseže dovoljeno mejo porabe.

Storitev upravljanja naprav z ugotavljanjem lokacije uporabnika omogoča preprost avtomatiziran nadzor nad napravami od daleč. Na primer, ko se uporabnik bliža domu, se lahko prižgejo luči in klimatska naprava, da nas doma pričaka prijetno bivalno okolje.

Zadnja novost je namenjena preprostejšemu nadzoru nad napravami. Svoj robotski sesalnik, klimatsko napravo ali pametne LED-luči lahko vklopimo od koderkoli s funkcijo S Voice, ki je že nameščena na nosljivih napravah Gear in pametnih telefonih družine Galaxy. Samsung bo v prihodnosti razširil združljivost svojih storitev Smart Home tudi na druge proizvajalce.


Samsung je pionir na področju razvoja sistema povezanih naprav v domu. S podjetjem Intel je julija 2014 odprl konzorcij Open Interconnect Consortium, v katerem bodo združena podjetja zagotavljala prihodnje standarde povezljivosti. Samsung bo proti koncu leta predstavil tudi programski razvojni paket Smart Home SDK, s katerim bodo partnerske družbe razvijale naprave v ekosistemu Samsung Smart Home.

Samsung je pred kratkim tudi prevzel podjetje SmartThings, ki je ustvarilo vodilno odprto platformo za Smart Home. SmartThings bo še naprej razvijalo resnično odprt ekosistem za digitalno povezan dom, več podrobnosti pa bo znanih na Samsungovi konferenci za razvijalce, ki bo v San Franciscu od 11. do 13. novembra.


Prijavi napako v članku