Strojna oprema
26.02.2007 10:55
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nove miške iz Trusta

Podjetje Trust je za leto 2007 razvilo štiri nove optične in laserske miške, katere odlikuje visoka natančnost in ergonomičen dizajn.
Za prijetno uporabo in dober prijem imajo miši ob strani gumijasto podlogo, za preprosto vertikalno in horizontalno premikanje v odprtih oknih premorejo kolešček z nagibom in so kompatibilne z Windows Vista (beri: ni potrebno naložiti gonilnikov. Uau!). S preprostim pritiskom na gumb je moč vklopiti “zoom” funkcijo, kar nato v navezi s koleščkom omogoča približevanje pogleda v Office aplikacijah in spletnih brskalnikih.
Za bolj zahtevne uporabnike uporabljata dve od štirih novih modelov zdaj že vse bolj razširjeno lasersko tehnologijo, ki deluje na več podlagah in je še bolj natančna od optičnih različic. Ena od obeh, Trust Wireless Laser Mouse MI-7900Z, je brezžična, medtem ko je Trust Laser Combi Mouse MI-6900Z ožičena. Pri obeh je moč nastavljati občutljivost na 800 oziroma 1.600 dpi, kar pride prav predvsem ob igranju iger oziroma uporabi grafičnih aplikacij.
Preostali dve novi miški sta optični. Premoreta šest gumbov, 1.000 dpi občutljivost in sta prav tako na voljo v ožičeni (Trust Optical Combi Mouse MI-2900Z) in neožičeni (Trust Wireless Optical Mouse MI-4900Z) različici. Obe brezžični miški, tako optična kot laserska, imata kompakten USB prejemnik s pridodanim podaljškom.
Laserski miški sta že na voljo, optični bosta pa do konca marca. In še neobdavčene, priporočljive cene:
brezžična laserska – €26,85,
ožičena laserska – €18,45,
brezžična optična – €18,45 in
ožičena optična – €10,88.


Prijavi napako v članku