Strojna oprema
04.03.2008 12:11
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nove Logitechove brezžične slušalke

Logitech je danes na sejmu CeBIT pokazal svoje nove brezžične stereo slušalke za opravljanje internetnih klicev prek računalnika: Logitech ClearChat PC Wireless. Združujejo visoko kakovostno 2,4 GHz tehnologijo, ki uporabniku omogoča prosto gibanje med pogovori ob uporabi VoIP tehnologije.

“Vedno več ljudi izkorišča možnosti, ki jim jih zagotavlja internetna glasovna komunikacija, vendar so do sedaj lahko izbirali le med slušalkami z žično povezavo in brezžičnimi slušalkami s slabo kakovostjo zvoka,” trdi Gina Clark, generalna direktorica in podpredsednica Logitechove poslovne enote Internet Communications.

S slušalkami ClearChat PC Wireless se lahko od računalnika oddaljimo tudi do 10 metrov. S priloženim USB priključkom slušalke povežemo z Mac ali PC računalnikom brez kakršnegakoli nalaganja dodatnega programa ali sinhronizacije. Za preprečitev motenj v pogovorih 2.4-GHz tehnologija vključuje tako nestisnjen stereo avdio zvok, kot tudi napredni algoritem, ki minimalizira motnje – celo v najbolj obremenjenih okoljih brezžičnih povezav, kot so na primer letala, pisarne ali hoteli.

ClearChat PC Wireless ponujajo visoko kakovosten zvok, ki ga zagotavljajo lasersko usklajeni avdio gonilniki, pravijo pri Logitechu. Optimalno čistost zvoka omogoča poljubna nastavitev mikrofona s tehnologijo za odpravljanje šumov, ki ga lahko s pomočjo fleksibilne “boom” tehnologije enostavno nastavimo na želeno razdaljo od ust. V mikrofon nameščena “boom” tehnologija poleg tega oddaja blag, rdeč svetlobni žarek, ko je zvok izklopljen, tako, da so lahko uporabniki prepričani, da njihovega govora ne more slišati nihče drug.

Pri oblikovanju je imelo podjetje Logitech v mislih tudi udobje, zato imajo slušalke ClearChat PC Wireless oblazinjen naglavni lok in plišaste ušesne blazinice. Slušalke lahko uporabljamo pri popularnih internetnih aplikacijah, kot so Skype, Windows Live, Yahoo!, Google Talk in AIM. Poleg internetnih klicev so slušalke ClearChat PC Wireless zaradi kvalitetnega avdio delovanja in udobnega dizajna tudi primerna rešitev za poslušanje glasbe, gledanje filmov in igranje iger na računalniku.

Cena in dosegljivost
Slušalke Logitech ClearChat PC Wireless bodo v v Evropi na voljo maja, po priporočeni maloprodajni ceni 99,99 €.


Prijavi napako v članku