Računalništvo, telefonija
23.07.2020 13:10

Deli z drugimi:

Share

Nova telekonverterja Nikon Z za daljše goriščnice

Nikon predstavlja dva telekonverterja Z, ki povečata doseg združljivih objektivov Nikkor Z. Telekonverter TC-1.4x zagotavlja uporabnikom za 40 odstotkov podaljšane goriščnice, medtem ko telekonverter Z TC-2.0x omogoča podvojene goriščne razdalje združljivih objektivov. Prvi z novima telekonverterjema združljiv objektiv je NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S. Ko se bo ponudba objektivov NIKKOR Z širila, bo s telekonverterji Z združljivih še več objektivov.
Nova telekonverterja Nikon Z za daljše goriščnice
Nova telekonverterja Nikon Z za daljše goriščnice

Nikonova napredna optična zasnova zagotavlja ostre posnetke visoke ločljivosti pri uporabi katerega koli od teh telekonverterjev, najmanjša razdalja ostrenja objektiva pa ostane nespremenjena. Tako bosta nova telekonverterja zoom teleobjektiv pretvorila v super zoom teleobjektiv ali razširila doseg objektiva s fiksno goriščnico brez vpliva na kakovost slike.

Oba telekonverterja sta zatesnjena in zato odporna proti prahu in vlagi ter obdelana z Nikonovo fluorovo prevleko, ki učinkovito odbija prah in umazanijo. Izdelana sta iz trpežnega in teksturiranega eloksiranega aluminija, zato se oblikovno skladata s fotoaparati Nikon Z in objektivi Niikkor Z.

Telekonverterja bosta na voljo od konca avgusta po priporočeni ceni 629 evrov (TC-1.4x) oziroma 679 evrov (TC-2.0x).

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku