Tiskalniki in skenerji
24.06.2021 06:05

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Tisk bo krojil prihodnost industrije

Kakšen tiskalnik kupiti je med uporabniki zelo pogosto vprašanje, na katero ni enotnega odgovora. Najprej moramo odgovoriti na vprašanja, ali potrebujemo tiskalnik za domačo rabo ali za v pisarno, kaj bomo tiskali in koliko?

Glede na to pa so tudi cene različne. Niti večopravilne naprave, ki so tiskalniki in skenerji obenem, hkrati pa so povezane s spletom in so že pravi računalniki z neštetimi funkcijami, zaradi relativno nizkih cen danes niso več redkost. Tiskalnike lahko tudi najamete, kar je nekaterim podjetjem pisano na kožo. Ob različnih možnostih tiskanja pa se razvijajo tudi storitvena dejavnost, dodelave, tisk na posebne materiale in podobno. Ne smemo pozabiti niti na 3D tisk, ki močno spreminja proizvodnjo in naša življenja.

Ko pomislite na ogromno količino različnih tiskalnikov in skenerjev, ni presenetljivo, da večini potrošnikov nakupovanje biro opreme predstavlja precej zastrašujočo nalogo. Eden izmed načinov, kako izbrati pravi tiskalnik, je razumevanje vaših potreb po tiskanju.

Za domačo rabo se priporočajo tiskalniki, zasnovani za manjše naklade oziroma obsege in so vsestransko uporabni, tako za obdelavo dokumentov kot tudi barvne slike. Uveljavljena izbira so inkjet oziroma brizgalni tiskalniki, vendar so v zadnjem času na priljubljenosti pridobili laserski tiskalniki, predvsem na račun ekonomičnosti, vzdržljivosti in izboljšanih zmogljivosti.

6 skritih funkcij Android telefonov

Android je preplavljen s številnimi funkcijami, med katerimi se lahko hitro izgubite. Nekatere uporabljate vsakodnevno, za druge pa kljub priročnosti verjetno niste še niti slišali.

Vsako novo Android različico vedno spremlja pester nabor svežih funkcij. Nekatere izmed njih takoj spremenijo način uporabe telefonov, druge pa tiho izzvenijo, še preden uporabniki sploh dobijo priložnost, da se z njimi seznanijo.

In potem obstajajo funkcije, ki spadajo nekje vmes: funkcije, ki se zdijo koristne, morda celo vzbudijo vaše zanimanje, ko prvič slišite zanje, potem pa se porazgubijo med ostalimi funkcijami oziroma aplikacijami in so sčasoma pozabljene. Medtem ko čakate na najnovejšo različico Android 12, si vzemite čas in ponovno odkrijte nekatere pozabljene funkcije, ki samo čakajo, da izkoristite njihovo uporabnost.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Veliko zanimanje za novi Android 12
  • Se nam obetajo trdi diski 10-krat večje kapacitete?
  • Poznate Chromovo novo možnost za varovanje zasebnosti?
  • Električni avtomobil, ki čisti onesnažen zrak

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram

Naročite se na revijo Računalniške novice TUKAJ.

Vas zanima več iz te teme?
tisk termalni tisk

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več