Slika, tv, avdio
13.05.2021 08:08
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Kaj sodoben dom potrebuje za kakovostno in udobno bivanje?

Ko zagledate ali vstopite v novo hišo oziroma stanovanje in navdušeno rečete: »To pa je kvaliteten dom«, na kaj ste bili najprej pozorni? Najprej ste zagotovo opazili trdne površine iz kakovostnega lesa, sodobno pohištvo in opremo, obliko prostorov in splošen slog doma. Na prvi pogled pa zgrešimo kar nekaj pomembnih sistemov, ki delujejo v ozadju, a so vseeno ključnega pomena za kakovostno bivanje. Če želimo upravičiti naziv sodobnega doma, potem je treba omeniti zaledne sisteme, kot so prezračevalni sistemi, klimatske naprave, elektrifikacija prevoznega sredstva ter trajna in varčna oprema.

Največ pozornosti pri opremi doma namenimo notranji in zunanji opremi, ki nam tako ali drugače popestri vsakdan. Težko si je v 21. stoletju predstavljati življenje brez pametnih naprav, kot so televizorji, laserski projektorji, Hi-Fi sistemi, domači kino in podobno. Mogoče boste rekli: »Pa saj to obstaja že 20 let!« In imate prav. Že pred 10-imi leti smo lahko uživali v tovrstni tehnologiji. Kaj se je spremenilo? V svetu informacijske tehnologije razvoj napreduje z bliskovito hitrostjo. Kar je bilo inovativno včeraj, je danes lahko že zastarelo. Z vstopom v novo desetletje je veliko poudarka na povezljivosti. S tem ne mislimo samo na povezavo med pametnim telefonom in televizorjem, ampak z vsemi domačimi povezljivimi napravami: od svetilk in računalnikov do klimatskih naprav in električnega avtomobila v garaži.

7 korakov, ki bodo izboljšali delovanje računalnika

Vsak občuti val adrenalina, ko sestavi ali zažene nov računalnik. Vse kar v tistem trenutku želite narediti je, da ga priključite, pritisnete stikalo za vklop in naredite bližnjico do knjižnice Steam, oziroma do vaših najljubših delovnih orodij, kot so Illustrator, Photoshop ali Zoom. Če pa želite izkoristiti polno moč svojega novega bleščečega računalnika, sledite naslednjim korakom za optimalno delovanje.

Naše splošne nasvete lahko tudi preskočite, vendar računalnik morda ne bo deloval kot bi moral. Še huje, računalnik lahko na videz deluje brezhibno, v ozadju pa se skrivajo težave, ki vam lahko povzročijo obilo preglavic.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Inovativna tipkovnica za pametne telefone Android
  • Twitter uvaja sobice Spaces
  • Sistem, ki rudari z močjo 32 kartic GeForce RTX 3080

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram

Naročite se na revijo Računalniške novice TUKAJ.


Prijavi napako v članku