Računalništvo, telefonija
23.01.2020 06:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Do novih znanj s pomočjo IT izobraževanj

Nova številka revije: Do novih znanj s pomočjo IT izobraževanj
Nova številka revije: Do novih znanj s pomočjo IT izobraževanj

Znanja, povezana z računalništvom so danes zelo pomembna in cenjena. Ker pa se prav to področje razvija z neverjetno hitrostjo, pride toliko bolj do izraza pomen izobraževanj in nenehnega nadgrajevanja znanj.

Tehnologija igra danes izredno pomembno vlogo tako pri vsakdanjih opravilih kot pri poslu, in ker nas obdaja na vsakem koraku, je toliko bolj pomembno, da smo v stalnem stiku z njo in ji sledimo, pri tem pa veliko vlogo odigrajo prav izobraževanja. Trendi kažejo, da bo imela tehnologija v prihodnost še večji pomen, zato je nujno, da ji sledimo že danes, bodisi v okviru formalnih izobraževanj ali različnih tečajev in ostalih možnosti. Tudi v podjetjih se vse pogosteje odločajo za izobraževanja zaposlenih, ki želijo pridobiti dodatna znanja s področja računalništva in informatike, saj se zavedajo, da se sredstva, vložena v izobraževanje, vedno tako ali drugače povrnejo.

Danes moramo imeti vsaj osnovna računalniška znanja, če sploh želimo biti konkurenčni na trgu delovne sile. Pa tudi v sami družbi ostanemo brez osnovnega znanja o tehnologiji kaj hitro brez priložnosti. Za izobraževanje nikoli ni prepozno, postalo je vseživljenjski proces in s tem pomemben del vseh življenjskih obdobij.

Upravljanje delodajalca z e-pošto zaposlenega

Kakšno zasebnost lahko zaposleni pričakuje pri uporabi službene elektronske pošte ter kakšne pravice ima delodajalec pri nadzoru in upravljanju službene elektronske pošte zaposlenega?

Zaposleni vsaj tretjino dneva preživi na delovnem mestu, vpet v delovne procese podjetja, kjer opravlja svoje delo. Pogovorno večkrat lahko zasledimo rek »Delo je naš drugi dom«, zato je na mestu vprašanje, kakšno zasebnost lahko delavec pričakuje na delovnem mestu. V prispevku v tokratnih Računalniških novicah smo se osredotočili predvsem na vprašanje, ali delodajalec lahko nadzoruje službeno elektronsko pošto zaposlenega in vprašanje, ali lahko delodajalec preusmeri elektronsko pošto zaposlenega, ki mu je delovno razmerje prenehalo.


Najboljše, kar je ponudil CES 2020

Za vas smo pripravili seznam najbolj zanimivih, pomembnih ali zgolj najbolj zabavnih produktov, konceptov ali izumov, s katerimi je letošnji CES navdušil obiskovalce.

Kot kaže, so se razstavljalci na letošnjem največjem tehnološkem dogodku odzvali na lanskoletne kritike in ponudili točno to, kar smo si vsi želeli – koncepte produktov, ki jih morda nikoli ne bomo mogli kupiti. Pa smo si resnično želeli takšen CES?

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Leteče taksije za Uber bo izdeloval Hyundai
  • Prvi pametni mobilni telefon s 16 gigabajti RAM-a
  • Porazen začetek za Android 10

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku