Računalništvo, telefonija
12.11.2020 06:00

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Čas je za pametni dom

Pametni domovi omogočajo avtomatizacijo, večjo varnost, udobje in poenostavijo marsikatero opravilo. Poznamo kup sistemov in tehnoloških rešitev, ki skrbijo za našo varnost in udobje.
Nova številka revije: Čas je za pametni dom
Nova številka revije: Čas je za pametni dom

Pametni dom ali pametna hiša je domovanje, v katerem prevladujejo električne naprave (luči, centralne peči, klimatske naprave, računalniki, televizorji, nadzorne kamere, varnostni sistemi in druge naprave). A to še ni dovolj. Vse naprave je namreč treba upravljati na daljavo, s pomočjo pametnega telefona, tablice ali računalnika – od doma, iz službe, v času službenega potovanja ali dopusta.

Sistemi v pametnem domu nam lajšajo življenje, prihranimo pa tudi pri porabi energije. Jesensko-zimsko obdobje je čas, da razmislimo o nadgradnji doma. Potrebujemo le ustrezne naprave, ki se lahko povežejo na internet in medsebojno komunicirajo. Danes je na trgu mnogo ponudnikov naprav, ki to omogočajo. Več pa lahko preberete v reviji Računalniške novice.

Postavitev videonadzora v svojem domu in omejitve

Kakšna so pravila za postavitev videonadzora v zasebni hiši ali stanovanju in na kaj moramo biti pozorni?

Hiter tehnološki napredek je znižal cene in povečal dostopnost tehnoloških naprav za posameznike. Nič drugače ni na področju videonadzornih sistemov. Kratek sprehod po spletnih trgovinah, ki ponujajo videonadzorne kamere, nam pove, da lahko že za nekaj deset evrov kupimo kvalitetno videonadzorno kamero, ki zajema posnetke v FullHD ločljivosti. Postavitev videonadzora v zasebni hiši ali stanovanju oziroma na zasebnem zemljišču je tako postala poceni in dostopna varnostna rešitev. Kljub dostopnosti tehnologije pa ostaja vprašanje, ali lahko v svojem domu prosto namestimo videonadzor ali smo pri tem kakorkoli omejeni s pravili, ki jih določa zakonodaja?

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Pametni telefon s kar tremi zasloni
  • Leteči avtomobil z dovoljenjem za evropske ceste
  • Najcenejši pametni telefon s procesorjem Snapdragon 865

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku