Igre
21.06.2019 14:00

Deli z drugimi:

Share

Nova retro streljačina, ki bo navdušila ljubitelje kultnih iger Heretic in Hexen

Igra je kljub retro slogu prava paša za oči.
Igra je kljub retro slogu prava paša za oči.

Po lanskem uspehu neodvisne streljačine Dusk, se oboževalci pionirskih prvoosebnih streljank iz prve polovice devetdesetih upravičeno razveselijo vsake sveže napovedane retro izkušnje. In tako je tudi domišljijska Amid Evil že pred časom požela precej zanimanja s strani nekoliko starejše generacije igričarjev, ki se ne navdušuje nad modernimi prijemi akcijskih iger.

Majhna razvojna ekipa Indefatigable, sestavljena iz predelovalcev izvirnega Dooma, je namreč že od začetka obljubljala kaotično fantazijsko streljačino v slogu nekdaj močno priljubljenih Heretic in Hexen. Amid Evil je bila sicer že nekaj časa na voljo v zgodnjem dostopu, sedaj pa je vendarle tudi uradno izšla v celoti.

V njej se igralec kot nekdanji heretik poda skozi 7 ekscentričnih svetov, v katerih lahko na najrazličnejših sovragih preizkuša 7 čarobnih orožij. Seveda pa ne manjkajo niti pestre šefovske bitke in nepogrešljivi preživetveni hordni način za ure in ure dodatne zabave.

Amid Evil je trenutno na voljo izključno za osebne računalnike v digitalnih trgovinah Steam, Humble Store in GOG.com za manj kot 15 €, prihodnje leto pa naj bi izšla tudi različica za Nintendo Switch.


Prijavi napako v članku