Računalništvo, telefonija
01.06.2015 19:45

Deli z drugimi:

Share

Nova programske opreme za podporo projektive in gradbeništva

Nova programske opreme za podporo projektive in gradbeništva
Nova programske opreme za podporo projektive in gradbeništva

Na slovenski trg programske opreme za podporo projektive in gradbeništva prihaja prvi programski paket iz nove generacije 4Build projektiva, ki je naslednik že poznanih Hermesovih rešitev Gradbene kalkulacije 4Build.

Programska rešitev 4Build projektiva je namenjena projektantom in projektanskim hišam, ki se ukvarjajo z načrtovanjem gradbeno-investicijskih projektov. Omogoča pripravo standardizirane oblike popisov, prilagajanje tipskih popisov in hitro oceno vrednosti investicije.

Program že v osnovi vključuje kalkulacijske osnove s podatkovno zbirko za visoko gradnjo, z možnostjo dokupa zbirk za nizko gradnjo, obrtniška dela, elektro in strojno instalacijska dela s cenami postavk, ki so izračunana na osnovi povprečnih cen proizvodnih virov na slovenskem trgu in priporočenega normativa.

4Build projektiva omogoča izdelava popisov iz razpoložljivih podatkovnih zbirk in izdelavo popisov iz lastnih zbirk opisov del, z možnostjo uvoza že obstoječih popisov iz predpripravljenih Excel tabel. Dodana je tudi možnost uvoza katalogov elementov s standardnimi šiframi opisov iz 3D projektov, ki k standardnim šifram postavk samodejno dodaja opise in cene (BIM – informacijski model zgradbe).

4Build projektiva zagotavlja tudi enostaven izračun predizmer s pomočjo preračuna formul likov in modelov, hitro oceno investicije s prikazom ključnih postavk na projektu ter številne možnosti izpisovanja in izvoza podatkov (formati .pdf, .rtf, .xls, .xml., .jpg….).

Poslovno – informacijska hiša Hermes za letošnje poletje napoveduje še dva nova programska paketa 4Build lite in 4Build standard za celovito podporo spremljanja gradbene proizvodnje.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.



Prijavi napako v članku