Aplikacije in dodatni programi
17.07.2013 13:33

Deli z drugimi:

Share

Nova Opera za Android še boljša in uporabnejša

Programerji podjetja Opera Software so za mobilne naprave Android pripravili prenovljeno različico mobilnega brskalnika Opera, ki je še boljši in uporabnejši. Novost namreč temelji na enaki osnovi kot priljubljen spletni brskalnik Chrome 28, kar ji zagotavlja hitrejši zagon in opazno hitrejše delovanje.
Mobilna Opera predstavlja resno konkurenco za preostale mobilne brskalnike, kot sta na primer Google Chrome in Mozilla Firefox.
Mobilna Opera predstavlja resno konkurenco za preostale mobilne brskalnike, kot sta na primer Google Chrome in Mozilla Firefox.

Brskalnik Opera je eden izmed najbolj priljubljenih mobilnih spletnih brskalnikov na svetu, saj je zanesljiv, hiter in vsestransko uporaben. Nova različica brskalnika Opera za Android pa je še boljša in uporabnejša, saj temelji na osnovi odprtokodnega pogona Blink s katerim razpolaga tudi spletni brskalnik Chrome 28. Novi pogon novosti zagotavlja tako hitrejši zagon kot pazno hitrejše delovanje.

Uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android lahko odslej mobilni brskalnik Opera uporabljajo za hiter prenos video vsebin, igranje spletnih iger in odpiranje datotek, ki so shranjene na zunanji pomnilniški kartici mobilne naprave. Novost se lahko pobaha še z možnostjo lažjega izbrisa shranjenih piškotov in znatno stabilnejšim delovanjem. Programerji so pri pripravi novosti poskrbeli še za odpravo programske napake, ki je določenim uporabnikom mobilnikov Samsung odstranjevala aplikacije.

Nova različica mobilnega spletnega brskalnika Opera za mobilne naprave Android je brezplačno na voljo za prenos na spletnem portalu Google Play, in sicer s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/ZM87H. Novost lahko namestimo na vse pametne mobilne telefone in tablične računalnike z Androidom 2.3 ali novejšim. Če pa boste pri nadgradnji ali nameščanju spletnega brskalnika Opera za Android naleteli na težave, se po pomoč seveda lahko kadarkoli obrnete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).

Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Prijavi napako v članku