Računalništvo, telefonija
28.09.2012 15:15

Deli z drugimi:

Share

Nov spletni oglasni format, razvit posebej za TV-oglaševalce

iPROM je svoj avtorsko zaščiteni inovativni oglasni format iPROM PagePeel AD, ki ga je predstavil leta 2010, zdaj nadgradil v iPROM Video PagePeel AD.
Nov spletni oglasni format, razvit posebej za TV-oglaševalce
Nov spletni oglasni format, razvit posebej za TV-oglaševalce

Glavna prednost novega oglasnega formata je stalno predvajanje video oglasa in posledično njegova večja opaznost. Z novostjo ponuja iPROM slovenskemu trgu spletni oglasni format, ki se najbolj približuje TV-oglasom. Gre za opazen, a hkrati nemoteč format, saj ne prekriva vsebine, ki se nahaja na izbranem spletnem mestu.

Prvi rezultati odlični – tako za znamčenje kot neposredno odzivnost
Prva oglaševalska akcija, ki so jo v iPROM-u izvedli z oglasnim formatom iPROM Video PagePeel AD, je bila kampanja za avtomobil Fiat Panda. V treh tednih, kolikor je trajala akcija, je bil video oglas prikazan skoraj 3-milijonkrat, videlo pa ga je 45 odstotkov vseh internetnih uporabnikov v Sloveniji.

Število tistih, ki so oglas raztegnili in si celotno vsebino oglasa ogledali še dodatno, je bilo za petkrat višje kot pri formatu iPROM PagePeel AD, ki ne omogoča stalnega predvajanja video oglasa. Vsak uporabnik je videl oglas v povprečju šestkrat.

Brez potrebe po prilagajanju TV-oglasov za splet
Predstavljeni oglasni koncept omogoča oglaševalcem uporabo obstoječih TV-oglasov v obliki stalno prisotnega video oglasa, ki se predvaja na vrhu izbranih spletnih mest in ne zahteva nikakršnih prilagoditev za splet. Video oglas je mogoče nastaviti tudi tako, da se pojavi šele, ko se uporabnik premakne po spletnem mestu (on-scroll). Ob prehodu video oglasa z miško se le-ta poveča in poskrbi za še večjo opaznost. Verjetnost, da bo uporabnik video oglas pogledal do konca tudi pri daljših video oglasih, je večja kot sicer.

V povezavi z oglasnim strežnikom iPROM AD Server nov oglasni format podpira vse vrste ciljanja (tehnološko, vedenjsko, kontekstualno itd.), pozicioniranja in filtriranja. Več informacij o novem spletnem oglasnem formatu je na voljo tukaj.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem iPROM d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri iPROM d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

iprom logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem iPROM d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku