Življenjski slog
Tiskalniki in skenerji
20.05.2024 15:33

Deli z drugimi:

Share

Nov sistem za proizvodnjo sončne energije bo omogočil zmanjšanje emisij CO2 za 4.210 ton na leto

Kyocera Document Solutions Europe Management B.V., eno vodilnih svetovnih ponudnikov rešitev za upravljanje z dokumenti je sporočila, da bo sistem za proizvodnjo sončne energije, nameščen na strehi tovarne v Vietnamu, v celoti aktiviran s prvim junijem 2024.
Foto: Kyocera
Foto: Kyocera

Namestitev sistema za proizvodnjo sončne energije naj bi zmanjšala emisije CO2 za 4.210 ton na leto (kar ustreza zasaditvi 300.694 dreves). Poleg tega bo ta obnovljivi vir energije pokrival približno 41% električne energije, ki jo porabi Kyocerina tovarna v Vietnamu.

»Izjemno smo ponosni na prehod na čisto energijo v tovarni v Vietnamu,« pravi Takuya Marubayashi, predsednik Kyocera Document Solutions Europe Management B.V. »Sistem za proizvodnjo sončne energije pooseblja našo zavezanost zelenim inovacijam in tehnološkemu napredku ter zagotavlja, da ostajamo zvesti Kyocerini filozofiji delati prave stvari kot človeško bitje.«

Skupina Kyocera je določila dolgoročne okoljske cilje za reševanje vprašanj podnebnih sprememb, vključno s 46-odstotnim zmanjšanjem emisij CO2 v  fiskalnem letu 2030 v primerjavi z letom 2019. Podjetja skupine Kyocera si prav tako prizadevajo doseči ogljično nevtralnost do leta 2050.

Zadnja pobuda odraža zavezo organizacije k hkratnemu spodbujanju gospodarskega razvoja in ohranjanja okolja z uvedbo obnovljive energije. Prav tako je v skladu s ciljem Kyocere, da proizvede okolju prijazno tehnologijo, ki prinaša več koristi za stranke in hkrati proizvaja manj odpadkov.

Tudi v prihodnje bo Kyocera nadaljevala z uvajanjem sistemov za proizvodnjo sončne energije na drugih lokacijah in regijah ter si prizadevala za pridobitev okoljskih certifikatov, s ciljem doseči 100-odstotno obnovljivo energijo na vseh lokacijah skupine Kyocera Document Solutions Group do leta 2030.

Zaposleni v Kyoceri se zavedajo pomena ukrepov proti podnebnim spremembam. Da bi dosegli dolgoročne okoljske cilje, ki jih je zastavila skupina Kyocera, bo sodelovala celotna ekipa in prispevala k napredku in razvoju ljudi in celotne družbe.

Več informacij o Kyoceri >.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Kyocera tiskalniki Sončne elektrarne Xenon forte

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XENON FORTE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri XENON FORTE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Enter your state here

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XENON FORTE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več