Strojna oprema
05.10.2005 07:48

Deli z drugimi:

Share

Nov Logitechov daljinski upravljalnik Harmony 895


Harmony 885 je že dobil naslednika …

Logitech je predstavil napreden univerzalni daljinski upravljalnik Harmony 895, prvi iz Logitechove nagrajene družine daljinskih upravljalnikov Harmony, ki uporablja tako radijsko frekvenco (RF), kot tudi infra-rdeče (IR) brezžične signale za učinkovito in celovito upravljanje z multi-regijskimi hišnimi zabavnimi sistemi in z najbolj zahtevnimi nastavitvami domačega kina. Za daljinski upravljalnik Logitech Harmony 895 ovire ne obstajajo, zato ni razloga za vzdihovanje – upravljalnik lahko upravlja s prefinjenim hišnim zabavnim sistemom ne glede na to, kje se oprema nahaja, v večjih sobah ali za tesno zaprtimi vrati. Uporabnik lahko na primer stoji v kuhinji in izklopi TV sprejemnik v delovni sobi, preden začne predvajati glasbo na glasbenem sprejemniku, ki se nahaja v dnevni sobi.
Daljinski upravljalnik Harmony 895 omogoča uporabnikom avdio-vizualnih sistemov, da prihranijo dragocen čas potreben za nastavitve in jim ponuja neprimerljiv vsestranski upravljalnik. Upravljalnik deluje v sklopu modularnega sistema, na katerega lahko povežemo neomejeno število baznih postaj Harmony RF – ponavadi enega iz vsake sobe ali področja. Daljinski upravljalnik pošilja RF ukaze bazni postaji v brezžičnem radiju do 100 metrov, ki nato oddaja infra-rdeče signale katerikoli komponenti v tem območju. Vsak uporabnik lahko ustvari sistem, ki vključuje več upravljalnikov in/ali baznih postaj, da bi imel popoln nadzor nad vsemi zabavnimi prostori po vsej hiši. Z daljinskim upravljalnikom Harmony 895 lahko s pomočjo brezžičnega USB Harmony PC ‘trans-sprejemnika’, ki ga priključimo neposredno na računalnik, upravljamo tudi s fotografijami, video zapisi in glasbo na osebnem računalniku.

Daljinski upravljalnik Harmony 895 podpira tudi brezžično tehnologijo s standardom Z-Wave, ki jo uporabljajo proizvajalci naprednega sistema za upravljanje z razsvetljavo, klimatskimi napravami in varnostnimi sistemi. Sprva bo daljinski upravljalnik zmožen upravljati napredne sisteme razsvetljave, ki uporabljajo ta standard, sčasoma pa bo podpiral tudi ostale kategorije avtomatiziranih hišnih sistemov. Harmony 895 bo prodajne police ugledal v mesecu novembru, zanj pa bodo prodajalci zahtevali “mastnih” 400 evrov!


Prijavi napako v članku