Telefoni
24.04.2018 06:12

Deli z drugimi:

Share

Nokia 7 Plus in Nokia 1 naprodaj pri sosedih in to po zelo ugodnih cenah!

Telefona Nokia 7 Plus in Nokia 1 lahko že preizkusimo in kupimo v Italiji.
Telefona Nokia 7 Plus in Nokia 1 lahko že preizkusimo in kupimo v Italiji.

Podjetje HMD Global je za letošnji mednarodni sejem mobilne telefonije Mobile World Congress (MWC) 2018 pripravilo bogato paleto novih pametnih mobilnih telefonov, ki so namenjeni tako zahtevnejšim uporabnikov kot tudi začetnikom na področju mobilne telefonije. S tem je podjetje dejansko nakazalo, da bo poskušalo pridobiti čim več trga mobilne telefonije in s tem blagovno znamko Nokia ponovno povzdigniti med vodile. Na srečo lahko njegova nova pametna mobilna telefona Nokia 7 Plus in Nokia 1 odslej kupimo v sosednji Italiji in to po nadvse zanimivih cenah. Za nakup pametnega mobilnega telefona Nokia 7 Plus bomo namreč morali v prosti prodaji odšteti le 399 evrov (črna/baker in bela/baker barva ohišja), za precej cenejši model Nokia 1 (rdeča in modra barva ohišja) pa le 99 evrov.

Pametni mobilni telefon Nokia 7 Plus je pisan na kožo profesionalnim fotografom. Novost je namreč opremljena z dvojno zadnjo kamero z lečami Zeiss, ki razpolagata s slikovnima tipaloma ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk in 13 milijonov slikovnih točk. H kakovostnim fotografijam bo nedvomno pripomogla še dvakratna optična povečava, medtem ko bo za zajem vrhunskih sebkov na voljo tipalo ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk. Tu najdemo še štiri gigabajte sistemskega pomnilnika, 64 gigabajtov vgrajenega pomnilnika za shranjevanje podatkov z možnostjo razširitve s kartico microSD in mobilni operacijski sistem Android One.

Pametni mobilni telefon Nokia 1 temelji na osnovi mobilne platforme Android Go. Strojna oprema je pričakovano šibkejša, saj obsega zaslon z 11,4-palčno oziroma 4,5-palčno diagonalo, razmerjem stranic 16 proti 9 in ločljivostjo zgolj 854 x 480 slikovnih točk. To najdemo še digitalni fotoaparat in spletno kamero ločljivosti pet milijonov in dva milijona slikovnih točk, štirijedrni procesor MediaTek MT6737M frekvence 1,1 gigahercev in sistemski pomnilnik kapacitete enega gigabajta. Za shranjevanje podatkov pa je na voljo vgrajeni pomnilnik z osmimi gigabajti vgrajenega prostora, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomnilniškimi karticami microSD (do 128 GB).


Prijavi napako v članku