Telefoni
10.11.2009 13:14

Deli z drugimi:

Share

Nokia priklicala 14 milijonov polnilcev

Okvarjeni polnilci Nokia lahko povzročijo elektrini šok!
Okvarjeni polnilci Nokia lahko povzročijo elektrini šok!

Podjetje Nokia je bilo pred kratkim zaradi napake, povezane z izolacijskim materialom, primorano priklicati kar 14 milijonov polnilcev, ki so bili izdelani med 14. junijem in 9. avgustom letos. Napaka je vse prej kot nedolžna, saj lahko izdelek družine AC-3E ali AC-3U uporabniku zada nevaren električni šok. Povsem enaka napaka je prisotna tudi pri polnilcih družine AC-4U, ki so bili izdelani med letošnjim 13. aprilom in 25. oktobrom.

Precejšen del polnilcev z napako je bilo prodanih na severnoameriškem in evropskem trgu. Varnost oziroma nevarnost vašega izdelka pa lahko preverite na spletni strani http://chargerexchange.nokia.com/chargerexchange/en/. V kolikor si lastite polnilec z napako, vam ga bo seveda finski gigant brezplačno zamenjal.

Pri tem velja še omeniti, da je podjetje Nokia pred dvema letoma priklicalo več kot 46 milijonov oporečnih baterij za mobilne telefone, ki so se med polnjenjem lahko pregrele zaradi kratkega stika. Na srečo je finski gigant tudi tedaj poskrbel tako za priklic kot tudi za zamenjavo izjemno nevarnih izdelkov.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku