Telefonija
18.03.2008 11:25
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia N82 Black

Nokia je predstavila multifunkcionalno komunikacijsko napravo Nokia N82 v črni barvi, ki jo krasijo oblikovna in slikovna dovršenost, integrirana navigacija in hitra internetna povezljivost. Smolno-črni multimedijski računalnik omogoča uporabnikom geografsko določanje (“geotag”) zbranih vizualnih vsebin – poleg kronološkega shranjevanja lahko uporabnik vsebine določa tudi glede na geografski položaj. Napravica vsebuje izjemno kamero z ločljivostjo petih megatočk, optiko Carl Zeiss in bliskavico Xenon. V Nokii napovedujejo, da bodo njihovo N82 Black ponudili na trgu v nekaj mesecih, ocenjena maloprodajna cena pred davki in subvencijami pa naj bi znašala okoli 400 evrov.

“Nokie N82 je bila narejena za pripovedovanje zgodb,” je povedal Jonas Geust, ki je pri Nokii zadolžen za naprave serije N. “Z napredno kamero Nokie N82 lahko uporabnik obeleži svoja potovanja in odkritja. Vgrajen A-GPS sistem pa ljudem pomaga poiskati nove zanimive kraje. Z združevanjem informacij o prostoru in s širokim naborom različnih brezžičnih povezav, kot sta Wi-Fi in HSDPA, uporabniki lahko na enostaven in hiter način izmenjujejo vsebine, ki so jih le nekaj trenutkov pred tem zabeležili. Da bi tudi v praksi ponazorili uporabnost našega izdelka, smo štiri raziskovalce napotili na popotovanje po svetu, družbo pa jim je delala Nokia N82.”

Če govorimo o zmožnostih kamere, ki je vgrajena v sijoče črno Nokio N82, ta navdušuje tako svetovne popotnike kot tudi fotografske navdušence. Poleg petih megapikslov ločljivosti, močne Xenonove bliskavice in optike Carl Zeiss, se nova Nokia ponaša z izredno hitro aktivacijo kamere, avtomatskim fokusom s podporo posebne luči, kratkimi časovnimi intervali polnjenja med posameznimi posnetki in možnostjo snemanja videa z DVD kakovostjo. Uporabniku omogoča, da posebne trenutke ujame v “popolno sliko” celo pri nekoliko šibkejši svetlobi.

Z izkoriščanjem prednosti integriranih A-GPS funkcij in visokoresolucijske kamere, Nokia N82 avtomatsko določi in poveže želene vsebine (slike, video, ipd.) z metapodatki o lokaciji, na kateri so bile omenjene vsebine zabeležene. Tako omogoča ogled lokacij na zemljevidu, ki se lahko nahaja ali na internetu ali pa kar v aparatu samem. Če želi uporabnik zbrane vsebine deliti z drugimi, lahko to stori z neposrednim prenosom omenjenih podatkov iz Nokie N82 na spletna mesta, kot so Share on Ovi, Flickr in You Tube. Z ekskluzivno in prosto dostopno Nokiino aplikacijo Sports Tracker pa lahko uporabniki izmenjujejo zaznamke in različne popotniške poti skupaj s privlačnimi slikami posameznih lokacij, ki so jih posneli. Informacije, kot so hitrost, razdalja in čas, se avtomatsko shranjujejo, prav tako pa jih je mogoče deliti tudi z drugimi ljudmi. Sports Tracker je zasnovan na GPS tehnologiji in deluje na vseh Nokiinih pametnih telefonih.

Da bi najlažje predstavili delovanje omenjene zanimive aplikacije, je Nokia na popotovanje po svetu poslala več raziskovalcev, ki jim je družbo delala komunikacijska naprava N82 z aktiviranim GPS sistemom. Ljubiteljski avanturisti so s pomočjo naprave N82 beležili svoje dogodivščine in jih skoraj v “resničnem času” posredovali in jih delili s spletnimi obiskovalci. To jim je omogočala aplikacija Sports Tracker, ki služi sledenju in zaznamovanju mest na zemljevidu, ki ga nenehno nadgrajujejo in dopolnjujejo. Danes je omenjena aplikacija vsakodnevni spremljevalec mnogih blogov in internetnih strani za socialno mreženje.

Nokia bo v kratkem ponudila tudi mobilno različico Sports Tracker za obstoječe in nove mobilni naprave iz serije S60 ter s s tem novemu krogu svojih uporabnikov ponudila možnost, da spremljajo in izmenjujejo zabeležena potovanja, zanimive poti, prijetne trenutke in neverjetne dogodivščine.

Nokia N82 podpira uporabo microSD pomnilniških kartic vse do velikosti spomina 8 GB. Uporabniku tako omogoča shranjevanje do 3.600 visokoresolucijskih fotografij, do 5 ur visokokakovostnega videa, do 6.000 melodij ali vseh regijsko dostopnih vsebin aplikacije Nokia Maps.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Karierni portal Optius.com Optius.com je eden izmed večjih karierno zaposlitvenih portalov v Sloveniji. Že enajsto leto ga upravlja in sooblikuje strokovna ekipa, katere poslanstvo ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več