Telefoni
31.08.2013 09:06

Deli z drugimi:

Share

Nokia 515: Preprosta, elegantna in poceni

Podjetje Nokia je pripravilo mobilni telefon s prodajno oznako 515, ki je preprost za uporabo, izjemno eleganten in je za nameček cenovno nadvse ugoden. Novost bo širom sveta naprodaj kmalu, njena priporočena maloprodajna cena v Evropi pa znaša zgolj 115 evrov.
Mobilni telefon Nokia 515 ima celo podporo za dve pomnilniški kartici SIM.
Mobilni telefon Nokia 515 ima celo podporo za dve pomnilniški kartici SIM.

Avtonomija delovanja postaja vse večja težava proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov, saj ta zaradi številnih elektronskih pripomočkov le redkokdaj preseže en dan. Ker to vsem kakopak ni po godu, so inženirji podjetja Nokia ubrali povsem drugo pot in pripravili klasičen mobilni telefon s tipkovnico, ki je preprost za uporabo, izjemno eleganten in za nameček cenovno nadvse ugoden. Za nakup mobilnega telefona Nokia 515 z aluminijastim ohišjem je namreč potrebno v prosti prodaji odšteti le 115 evrov.

Mobilnik Nokia 515 je bolj kot ne primeren le za opravljanje telefonskih pogovorov in branje krajših sporočil, saj razpolaga z 2,4-palčnim (6,1-centimetrskim) zaslonom TFT ločljivosti 320 x 240 slikovnih točk. Novinec ima za shranjevanje podatkov na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete 256 megabajtov, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD do kapacitete 32 gigabajtov. Za zajem fotografij in videoposnetkov pa je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk.

V mobilnik Nokia 515 vgrajena baterija kapacitete 1.200 miliamper ur zagotavlja do 912 ur v stanju pripravljenosti in do 10 ur pogovorov. Novost bo širom sveta naprodaj kmalu, njena priporočena maloprodajna cena v Evropi pa znaša zgolj 115 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku