Programska oprema
29.07.2005 09:56
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

NOD32 v2.5 sedaj na voljo tudi za 64-bitne sisteme Windows


Podpora za 64-bitne OS-e je tu!

ESET je kmalu za običajno različico programa NOD32, ki po novem vključuje tudi realnočasovno aktivno zaščito za Adware/Spyware/Riskware zaznavanje (zaščita proti vohunskim programom, klicalniki, reklamnimi sporočili, zlonamerno kodo), izdal tudi različico za 64-bitne Windows XP in Windows Server 2003. S tem so zapolnili kritično vrzel v zaščiti, ki je nastala ob izidu 64-bitnega operacijskega sistema Windows.

64-bitni operacijski sistem je v prvi vrsti namenjen programom, ki za svoje delovanje porabljajo veliko sistemskih sredstev, zato je bil osnovni modul Kernel spisan na novo. Izida nove različice NOD32 za 64-bitne operacijske sisteme se bodo razveselili predvsem domači uporabniki in podjetja, saj večina protivirusnih programov ponuja rešitev le na strežniški ravni. “Na tem področju je ESET ponovno korak pred konkurenco”, ugotavlja tudi Rob Enderle, glavni analitik pri Endere Group. Tudi NOD32 za 64-bitne sisteme vključuje na napredni hevristiki temelječo tehnologijo ThreatSense, ki predstavlja sofisticiran proaktiven sistem odkrivanja nepoznanih virusov, Trojancev, Spywarea in zlonamerne kode, ki sedaj odkrije kar 92% nepoznanih groženj za računalnik – vključno z različicami MyDoom, Netsky, Bagle in Mytob – brez potrebnih popravkov virusnih definicij, pri tem pa porabi le 20 Mb spomina, kar za končne uporabnike in sistemske inženirje ne bo predstavljalo nobene ovire tudi pri delovanju na počasnejših procesorjih.

NOD32 64-bit po novem ni le protivirusna, temveč tudi anti-spyware zaščita, ki za enako ceno licence, s tehnologijo ThreatSense predstavlja optimalno rešitev za zaščito pred različnimi oblikami groženj. SI SPLET d.o.o., ekskluzivni zastopnik za NOD32 v Sloveniji s ponosom sporoča, da bo v nekaj tednih izšla tudi prva slovenska različica NOD32 v2.5, ki jo bodo uporabniki lahko nadgradili brezplačno. Vse dodatne informacije so na voljo na spletni strani www.nod32.si.


Prijavi napako v članku