Igre
27.04.2011 11:07
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nintendo potrdil prihod igralne konzole Wii 2

Igralna konzola Nintedno Wii 2 obeta veliko!
Igralna konzola Nintedno Wii 2 obeta veliko!

V drugi polovici aprila so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi podjetje Nintendo na letošnjem igričarskem festivalu E3 predstavilo dostojno naslednico igralne konzole Wii. Ta je namreč med nami prisotna že skoraj pet let. Spletne govorice so se tokrat izkazale za pristne. Podjetje Nintendo je pred kratkim potrdilo, da bo nova različica igralne konzole Wii zagotovo naprodaj v naslednjem letu. Šlo bo za igralno konzolo Wii 2, ki bo uradno predstavljena na junijskem mednarodnem igričarskem festivalu E3.

Čeprav podjetje Nintendo ostaja skrivnostno glede novosti, ki jih bo prinesla igralna konzola Wii 2, so na svetovni splet že pricurljale prve konkretne informacije o novinki. Igričarji bodo zagotovo najbolj navdušeni nad možnostjo igranja visokoločljivih iger in nad novim daljincem, ki bo bogatejši za na dotik občutljiv zaslon. Na zaslonu daljinca s 6,2-palčno oziroma 15,7-centimetrsko diagonalo bo mogoče tako igrati igre kot predvajati večpredstavnostne vsebine. Na voljo bo seveda še klasičen daljinec Wii remote.

Igralna konzola Nintendo Wii 2 bo bogatejša še za prenovljeni krmilni sistem, ki naj bi bil na las podoben priljubljenima in uveljavljenima krmilnima sistemoma XBox Kinect in PlayStation Move. Za tekoče poganjanje visokoločljivih računalniških iger bo skrbela nekoliko prenovljena grafična kartica AMD R700. Ta naj bi se po zmogljivosti lahko brez težav kosala z grafično kartico Nvidia 7800 GTX igralne konzole PlayStation 3. Pri tem ji bosta v pomoč še grafični pomnilnik kapacitete 512 megabajtov in trijedrni procesor IBM PowerPC. Tega najdemo v igralni konzoli Microsoft XBox 360.

Prve igralne konzole Nintendo Wii 2 naj bi podjetje Foxconn izdelalo že konec letošnjega oktobra. To pomeni, da bi se predprodaja novih konzol onkraj luže lahko pričela že med oktobrom in novembrom. Maloprodajna cena igralne konzole Nintendo Wii 2 naj bi se gibala med preračunanih 240 evrov in 275 evrov. Pri tem velja še omeniti, da naj bi bila nova igralna konzola polno združljiva s predhodnico. To pomeni, da bo na njej mogoče igrati zdajšnje računalniške igre.

Vas zanima več iz te teme?
Nintendo igre

Prijavi napako v članku