Računalništvo, telefonija
11.02.2011 14:03
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nikon z novim kompaktnim fotoaparatom z 18-kratnim super-zoomom

Nikon z novim kompaktnim fotoaparatom z 18-kratnim super-zoomom
Nikon z novim kompaktnim fotoaparatom z 18-kratnim super-zoomom

Nikon je družino Coolpix Style fotoaparatov obogatil z modelom S9100. Gre za kompakten in lahko prenosljiv fotoaparat z zelo zmogljivim zoomom, ki omogoča zajem pri goriščnicah na širokokotnem območju od 25 mm in v tele območju do 450 mm, zato je S9100 skoraj nepogrešljiv spremljevalec na potovanjih.

Za uspešno fotografiranje v vseh pogojih ima fotoaparat zelo občutljiv slikovni senzor CMOS z vnaprej premaknjenim na svetlobo občutljivim delom senzorja, zaradi česar je mogoče tudi pri šibki svetlobi zajeti boljšo fotografijo v primerjavi s senzorji prejšnje generacije. Ponudbo fotoaparata zaokrožuje možnost snemanja videoposnetkov v polni HD ločljivosti (1080p) s stereo zvokom.

Nova funkcija Easy Panorama (Preprosta panorama) razširi fotografski pogled na motiv v razponu 360° oz. 180°. Panoramski prizor lahko fotografirate navpično ali vodoravno.

Novi slikovni senzor CMOS z naprej pomaknjeno površino za zajem svetlobe in ločljivostjo 12,1 milijona slikovnih točk poveča količino svetlobe, ki jo prejme posamezna točka, ter tako izboljša občutljivost in zmanjša šum pri fotografiranju pri slabših svetlobnih pogojih.

Pri uporabi nastavitve za nočno portretiranje lahko S9100 posname več zaporednih posnetkov z ali brez bliskavice, na katerih sta motiv portreta in ozadje osvetljena ločeno. Nato zaporedne slike združi v eno fotografijo s pravilno osvetlitvijo tako motiva kot tudi ozadja.

Vgrajene tehnologije omogočajo samodejno preprečevanje nastanka zamegljenih fotografij na sedem različnih načinov. Prva je uporaba hibridnega VR sistema (premikanje senzorja in elektronsko zmanjšanje vibracije), ki zmanjša učinke tresenja fotoaparata. Visoka svetlobna občutljivost ISO (do 3200) preprečuje nastanek zamegljenih slik pri fotografiranju hitro premikajočih se motivov ali fotografiranju pri šibki svetlobi, zaznavanje gibanja pa izravnava premike fotoaparata in motiva.

Izbirnik najboljšega posnetka (BSS) iz niza do 10 zaporednih posnetkov samodejno izbere najbolj ostrega. Način delovanja nočni portret kombinira slike z različno osvetlitvijo in tako zmanjša zamegljenost, način fotografiranja nočne pokrajine pa omogoča snemanje ostrih slik pri nizki vrednosti ISO. Način fotografiranja s svetlobo od zadaj (HDR) omogoča izjemen tonski razpon v kakršnihkoli pogojih.

S9100 ima vgrajen gumb za hitri preklop med fotografiranjem in zajemom video posnetkov v polni HD ločljivosti (1080p), pri čemer sta na voljo tudi optični zoom in samodejna izostritev. Svojo ustvarjalnost lahko izrazite še z možnostjo snemanja videoposnetkov v počasnem ali hitrem načinu s hitrostjo do 240 posnetkov na sekundo (QVGA).

Fotoaparat ima vgrajen mini priključek HDMI s podporo za HDMI-CEC, tako da ga lahko priključite na HD televizijski sprejemnik.

Velik 7,5-centimetrski (3-palčni) zaslon LCD visoke ločljivosti z 921.000 pikami omogoča reprodukcijo živahnih barv in ostro ter kontrastno sliko. Ponaša se z Nikonovo inovativno tehnologijo Clear Color, ki zmanjšuje porabo energije in odsevanje tudi pri močni sončni svetlobi.

Pred fotografiranjem slike ali videoposnetka lahko v načinu delovanja s posebnimi učinki preprosto dodate učinke, med drugim enobarvno kontrastno sliko v več odtenkih, mehko izostritev, nostalgično sepijo in izbirno barvo. Izbiro učinka lahko preverite na zaslonu LCD preden posnamete sliko ali videoposnetek.

Po fotografiranju lahko v meniju za retuširanje izboljšate posnete fotografije brez uporabe računalnika, saj so v fotoaparatu na voljo razni učinki filtrov, med drugim Cross Screen (Zvezdni učinek), ki svetlim predmetom doda zvezdnati učinek. Z edinstvenim kreativnim drsnikom hitro in preprosto prilagodite svetlost, nasičenost in barvni ton slike.

Fotoaparat COOLPIX S9100 je na voljo v rdeči, črni in temno srebrni barvi po priporočeni maloprodajni ceni 329 eur.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA INTERTRADE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več