Računalništvo, telefonija
11.10.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Nikon Z 50 je prvi brezzrcalni fotoaparat serije Z formata DX

Nikon je danes predstavil Nikon Z 50, prvi brezzrcalni fotoaparat serije Z formata DX, hkrati pa tudi prva zoom objektiva NIKKOR Z formata DX, in sicer NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR in NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR. Fotoaparat Z 50 vključuje slikovno tipalo formata DX ločljivosti 20,9 milijona slikovnih točk in elektronsko iskalo za izjemen pregled nad kadrom in upravljanje s fotoaparatom. Med zmogljivostmi in lastnostmi, ki so v vzdržljivem in kompaktnem ohišju ohranjene iz priznanih fotoaparatov Nikon Z 7 in Z 6, sta Nikonov bajonet Z in zmogljiv hibridni sistem samodejnega ostrenja.
Nikon Z 50 je prvi brezzrcalni fotoaparat serije Z formata DX
Nikon Z 50 je prvi brezzrcalni fotoaparat serije Z formata DX

Fotoaparat Z 50 odlikuje tudi naprej odmično-nagibni zaslon na dotik in globoko ergonomsko oblikovano držalo, zaradi kakršnih so Nikonovi brezzrcalni fotoaparati prepoznavno udobni za držanje. Zaradi inteligentnega sistema AF z zaznavanjem oči je fotoaparat Z 50 odličen za fotografiranje portretov, za zajem dogajanja pa je na voljo hitrost zajema do 11 posnetkov na sekundo (med aktivnima AF/AE funkcijama). Je popolnoma združljiv z Nikonovim bajonetnim adapterjem FTZ, ki omogoča brezkompromisno uporabo objektivov NIKKOR z bajonetom F. Nikon Z 50 omogoča zajem videoposnetkov v ločljivosti UHD 4K/30p.

Oba nova objektiva formata DX z bajonetom Z sta optimizirana za široki bajonet Z. Omogočata hitro in tiho ostrenje, zato sta odlična tako za fotografiranje, kot za videosnemanje. Ultraprenosni objektiv NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR je zoom objektiv, ki je v zloženem položaju povsem ploščat in s katerim lahko zajamete tako širokokotne, kot kratke telefoto kadre. NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR je kompakten zoom teleobjektiv, ki uporabnikom omogoča gladek, tih in natančen prehod od fotografiranja edinstvenih portretov do zajema oddaljenega dogajanja.

10 lastnosti fotoaparata Nikon Z 50


Kakovost slike: Nikonov bajonet Z, veliko tipalo CMOS formata DX (APS-C) ločljivosti 20,9 milijona slikovnih točk in hitri slikovni procesor EXPEED 6.


Ostrina: hibridni sistem AF (samodejno ostrenje); 209 točk AF na tipalu pokriva približno 90 % kadra vodoravno in navpično – za vrhunsko ostrino od roba do roba.


Delovanje v slabih svetlobnih pogojih: širok razpon občutljivosti ISO od 100 do 51.200 in samodejno ostrenje v slabših svetlobnih pogojih, primerljivih z –4 EV.


Hitro neprekinjeno fotografiranje: do 11 posnetkov/s s samodejnim ostrenjem (AF) in samodejnim načinom osvetlitve (AE).


Videoposnetki 4K: snemate lahko videoposnetke UHD 4K/30p in počasne posnetke v ločljivosti Full HD brez omejitve faktorja izreza. S fotoaparatom lahko ustvarite pospešene intervalne posnetke 4K.


Gladko delovanje elektronskega iskala (EVF): ultra ostro elektronsko iskalo (2.360.000 točk) kadre prikaže naravno in nadvse podobno klasičnim optičnim iskalom v fotoaparatih DSLR.


Velik nagibni zaslon na dotik: visokoločljivostni zaslon LCD (1.040.000 točk) z upravljanjem na dotik v slogu pametnih telefonov. Nagnete ga lahko navzgor in navzdol, ali zasučete naprej, kar omogoča prilagodljivost pri zajemu videoposnetkov ali avtoportretov.


Ustvarjalni učinki: 20 učinkov, vdelanih v fotoaparat, za fotografije in videoposnetke. Intenzivnost lahko prilagodite, ko si vnaprej ogledujete učinek.


Ohišje brezzrcalnega fotoaparata formata DX z vgrajeno izskočno bliskavico: preprosto prenašanje zaradi zgornjega in sprednjega dela, ki sta iz močne magnezijeve zlitine.


Hitre povezave: Wi-Fi® in Bluetooth® v kombinaciji z Nikonovo aplikacijo SnapBridge omogočata enostavno pošiljanje fotografij in videoposnetkov v katero koli napravo za skupno rabo ali shranjevanje.

Nikon brezzrcalni fotoaparat Z 50 bo v prodaji od 7. novembra po priporočeni prodajni ceni 949 EUR (ohišje). Objektiva Nikkor Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR in Nikkor Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR bosta tudi naprodaj od 7. novembra, in sicer po priporočeni ceni 359 in 409 EUR

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
V podjetju SI SPLET d.o.o. se ukvarjajo s trženjem varnostnih in drugih rešitev na področju informacijskih tehnologij. V letu 2002 so pridobili ekskluzivno partnerstvo s podjetjem ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več