Računalništvo, telefonija
09.02.2011 14:22

Deli z drugimi:

Share

Nikon dopolnjuje zbirko zabavnih, a za uporabo preprostih fotoaparatov

Podjetje Nikon Europe je v svojo zbirko zabavnih fotoaparatov Coolpix za preprosto uporabo dodalo tri nove modele, S2500, L23 in L120. S svojimi uporabnimi samodejnimi funkcijami za odlično fotografiranje nudijo za vsakogar nekaj, ne glede na to ali kupujete svoj prvi fotoaparat ali ste pravi fotografski zanesenjak.
Nikon Coolpix L120
Nikon Coolpix L120

S2500 – elegantno preprost

Z natančnim širokokotnim objektivom Nikkor z goriščnico 27 – 108 mm in 4-kratnim zoomom ter slikovnim senzorjem z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih točk bodo vse podrobnosti na slikah dobro vidne. Nikonov napredni sistem za fotografiranje portretov poskrbi, da bodo tudi najbolj sramežljive osebe na fotografijah videti odlično, saj fotoaparat vključuje vrsto funkcij, kot so prepoznavanje nasmeha, opozorilo o mežikanju oseb in mehčanje kože.

COOLPIX S2500 v tankem (20 mm) aluminijastem ohišju omogoča veliko samodejnih načinov fotografiranja. V enostavnem samodejnem načinu delovanja se vse nastavitve fotoaparata ustrezno prilagodijo pogojem, ki jih narekuje trenutni pogoji in svetloba, samodejni izbor scene pa izbere optimalen scenski način delovanja. Na plaži, na smučarskih strminah ali v mestu vam scenski načini delovanja samodejno optimizirajo nastavitve fotoaparata za 17 najbolj priljubljenih fotografskih slogov oz. učinkov.

COOLPIX S2500 je na voljo v štirih barvah, rdeči, rožnati, črni in srebrni, po priporočeni maloprodajni ceni 109 €.

L23 – dober začetek

Fotoaparat Coolpix L23 je odlična izbira tudi za začetnike v fotografiji, saj izpopolnjeni samodejni načini omogočajo brezskrbno fotografiranje ne glede na lokacijo ali izbrani prizor.

Vgrajeni stabilizator za kompenzacijo vibracij pri fotografiranju in slikovni senzor ločljivosti 10,1 milijona točk zagotavljata uspešnost pri fotografiranju. Fotografu asistira še napredni sistem za portrete s funkcijama zaznavanje nasmeha in mehčanja kože.

Širokokotni objektiv s 5-kratnim zoomom v fotoaparatu omogoča zajemanje fotografij z velike bližine (makro posnetki) pa vse do skupinskih fotografij, ki jih lahko pregledujemo na vgrajenem 6,7-centimetrskem (2,7-palčnem) zaslonu LCD. Preprosto upravljanje s fotoaparatom omogočajo še veliki gumbi. V fotoaparatu lahko uporabljate običajne baterije tipa AA.

COOLPIX L23 je na voljo v modri, rdeči, črni, rožnati in srebrni barvi po priporočeni maloprodajni ceni 79 €.

L120 – vsestranski spremljevalec

Fotoaparat COOLPIX L120 z 21-kratnim super-zoom objektivom in možnostjo snemanja HD videoposnetkov (720p) je odlično opremljen fotoaparat srednjega cenovnega razreda. Širokokotni objektiv pokriva obseg goriščnic od širokokotnega 25 mm objektiva do 525 mm teleobjektiva. Edinstven stranski nadzor zooma omogoča gladko, neprekinjeno uporabo v celotnem obsegu zooma tako pri fotografiranju kot pri zajemanju videoposnetkov. Slikovni senzor CCD s 14,1 milijona slikovnih točk in štiri samodejne funkcije za preprečevanje zamegljenosti fotografij pomagajo ustvariti ostre slike, ne glede na oddaljenost fotografiranega motiva.

S fotoaparatom L120 preprosto preklapljate med zajemanjem fotografij ali HD videoposnetkov (720p) s stereo zvokom. Optični zoom s funkcijo samodejne izostritve je na voljo tudi med snemanjem, fotografije in videoposnetke pa si lahko ogledate na velikem 7,5-centimetrskem (3-palčnem) zaslonu LCD visoke ločljivosti (921.000 pik). Fotoaparat ima vgrajen vmesnik mini HDMI, tako da ga lahko priključite na televizor visoke ločljivosti. V njem lahko uporabljate baterije tipa AA.

Fotoaparat COOLPIX L120 je na voljo v črni in rdeči barvi po priporočeni maloprodajni ceni 269 €.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA INTERTRADE d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA INTERTRADE d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več
Diamantni partner

ISF TEAM d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
ISF Team poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Zlati partner

EGAL d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 05 905 55 35
EGAL, d.o.o., Ljubljana je ekskluzivni zastopnik ameriškega globalnega podjetja Panduit za jugovzhodno in vzhodno Evropo, in sicer so predstavniki v 26 evropskih državah. Panduit ... Več