Računalništvo, telefonija
26.05.2008 08:43
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nikon D3 fotoaparat leta na Japonskem

Japonsko združenje novinarjev je na tekmovanju Camera Grand Prix 2008 za fotoaparat leta izbralo Nikon D3. Nikonov paradni konj v svetu fotoaparatov D-SLR je po mnenju žirije in uporabnikov najboljši fotoaparat izmed 170 novincev, ki so bili predstavljeni v preteklem poslovnem letu (med 1. aprilom 2007 in 31. marcem 2008).

Nikon D3 je prvi Nikonov digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat, ki uporablja polno 24×36 mm površino tradicionalnega 35-mm filma, formata, zaželenega med naprednimi in profesionalnimi uporabniki. Strokovna žirija je bila navdušena tudi nad številnimi novimi funkcijami aparata D3, ki so se odrezale nad vsemi pričakovanji.

Nikon D3 je hkrati prejel tudi nagrado za najboljši fotoaparat po izboru bralcev in tako na najlepši možen način obeležil 25. obletnico tekmovanja Camera Grand Prix. Tovrstne nagrade sta v preteklosti že prejela tudi modela Nikon D200 ter Nikon D70, D3 pa je šesti Nikonov aparat, ki se je okitil z laskavim naslovom. Ta uspeh le še dopolnjuje številna priznanja, ki jih je Nikon D3 deležen širom sveta. Tudi evropske novinarske hiše, združene pod okriljem organizacije TIPA, so letos D3 proglasile za najboljši profesionalni aparat v Evropi.

Fotoaparat, ki je naprodaj od lanskega novembra, si je tako v slabi polovici leta ustvaril izreden ugled med naprednimi in profesionalnimi fotografi.


Prijavi napako v članku