Strojna oprema
10.04.2008 11:51

Deli z drugimi:

Share

Nikon COOLPIX P80

Družina kompaktnih digitalnih fotoaparatov Nikon Coolpix je pridobila novega “super zoom” člana. Novi Nikon Coolpix P80 je namenjen aktivnim fotografskim navdušencem, ki imajo oko za podrobnosti, se ponaša z ločljivostjo 10,1 milijonov slikovnih točk ter objektivom NIKKOR z 18-kratno optično povečavo z razširjeno telefoto zmogljivostjo. Ne manjkajo niti stabilizator slike VR ter kopica naprednih funkcij za jasne in ostre posnetke.

Nikonov novi član uspešne serije Coolpix P, Coolpix P80, je eden najmanjših v svojem razredu in ima objektiv z velikim razponom od širokokotnega do super telefoto (27-486 mm). Skladno z željami uporabnikov so inženirji v fotoaparat vgradili ročni nadzor osvetlitve (časa in zaslonke) in visoko občutljivost do ISO 6400 za uporabo pri slabih svetlobnih pogojih. Zmogljiv zoom objektiv lahko izostri predmete, ki so oddaljeni le 1 cm, stabilizator slike pa stabilizira slikovni senzor in kompenzira tresenje fotoaparata. Z Nikonovim procesorjem EXPEED za obdelavo fotografij je P80 sodobna rešitev za vse fotografe, ki potrebujejo napredne digitalne funkcije v majhnem formatu.

Fotoaparat, ki predstavlja most med kompaktnimi ter D-SLR aparati, ima vgrajeno elektronsko iskalo, ki omogoča natančno kompozicijo prek celotnega obsega povečave, in 2,7-palčni zaslon s prevleko proti odsevu ter širokim zornim kotom. Možnost snemanja videoposnetkov omogoča realistično snemanje dogajanja s hitrostjo 30 sličic na sekundo in posnetkov v intervalih, s čimer lahko razkrivate skrivnosti v naravi, ki se odvijajo počasi, po več ur ali celo dni. Fotoaparat ima vgrajenega 52 MB notranjega pomnilnika in je združljiv s pomnilniškimi karticami SDHC, ki omogočajo shranjevanje več tisoč fotografij na eno kartico.

P80 bo na voljo pri Nikonovih prodajalcih sredi maja po priporočeni prodajni ceni 429 evrov.


Prijavi napako v članku